мазнини в коремната област

В настоящата статия ще дадем различна гледна точка по темата за упоритите мазнини в коремната област. Надяваме се, хората с наднормено тегло и затлъстяване да погледнат на проблема с нови очи.

Не всички мазнини в коремната област са вредни

Има два основни вида мазнини в областта на корема – подкожни и висцерални. Подкожните мазнини са изградени от нормални мастни клетки и имат изцяло терморегулаторна и защитна функция. Висцералните мазнини са мастните отлагания около вътрешните коремни органи. Докато подкожните мазнини не представляват сериозна заплаха за здравето, висцералните се свързват с инсулинова резистентност и могат да предизвикат метаболитна дисфункция. Спрямо тях тялото реагира по начин, подобен на реакцията към силно стресови фактори – повишават се кръвното налягане и нивата на кръвната захар, нараства рискът от сърдечни и съдови проблеми. Именно поради това е необходимо мазнините да се елиминират своевременно.

Само диетата и упражненията не са достатъчни за стопяване на упоритите мазнини в коремната област

Изчислено е, че за да се стопят 1 кг излишни мазнини, трябва да се изгорят около 7000 калории. Това много трудно се постига само с редовен спорт и правилно хранене. Причините главно са две: изисква се изключително постоянство и отделяне на много време. Ето защо се препоръчва допълнителният прием на доказан природен продукт за топене на коремните мазнини.

banner

Природният „убиец“ на упоритите мазнини в коремната областта

Все повече специалисти по хранене и диететика препоръчват на своите пациенти с наднормено тегло и затлъстяване да приемат Калорекс/Calorex®, за да премахнат успешно мастните отлагания по корема. Положителният ефект на този природен продукт от фамилия Калорекс се дължи на рационалната му формула. Всяка капсула на Калорекс съчетава в едно силата на висококачествен екстракт от тропическия плод Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и биологично активна форма на хром (хром пиколинат). Хидроксицитратът намалява количеството мазнини, като увеличава изгарянето и потиска синтезата им. Той има щадящо белтъчините действие, тъй като избирателно изгаря мазнините. Хром пиколинатът има ключова роля при метаболизма на мазнините и въглехидратите. Проучвания показват, че двете активни съставки на Калорекс взаимно допълват и усилват действието си. В резултат значително усилват ефекта от диетата и физическата активност.

Ползите от Калорекс не свършват дотук

Освен че топи мазнините продуктът намалява нивото на холестерола и триглицеридите в кръвта и регулира кръвната захар. Напълно безопасен е. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителна употреба. Дозира се по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене. За постигане на оптимални резултати се препоръчва продължителен прием. Калорекс е наличен онлайн на адрес www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ и в аптечната мрежа в страната.

Сподели: