наднормено тегло кръвна захар

При високи нива на кръвна захар може да се стигне до наднормено тегло. Каква е причината и как да се регулира глюкозата в кръвта, за да се постигне здравословно тегло. Отговорите на тези въпроси ще дадем в следващите редове.

Ето защо високите нива на кръвна захар се свързват с наднормено тегло

Когато се храним, тялото получава приток от хранителни вещества, включително и въглехидрати. Кръвната захар е количеството глюкоза в кръвта, което идва от приетите въглехидрати. По време на храносмилане въглехидратите се разпадат на захарни молекули, които се отправят към кръвния поток. По този начин естествено се повишава нивото на кръвна захар в кръвта. Вследствие на това се освобождава хормона инсулин, който спомага за извеждане на глюкозата извън кръвния поток с цел да бъде използвана за енергия от клетките.

Тялото се нуждае от енергия

Когато обаче енергийните запаси са запълнени, излишната захар, се складира в черния дроб или в мускулните клетки. По този начин по-късно тя може да се използва за източник на енергия. Ако и тези запаси са пълни, захарта, приета с храната, се насочва към мастните депа и се натрупва под формата на мазнини. Това е предпоставка за нежелано покачване на теглото.

banner

Въглехидратите, които се складират под формата на мазнини, се съдържат основно в бялата рафинирана захар. Тя влияе негативно върху нивата на глюкозата, защото не съдържа фибри, които да забавят освобождаването на захарта в кръвния поток.

Регулиране нивата на кръвна захар за успешно справяне с наднормено тегло

Ограничаване приема на въглехидрати е най-добрият начин за намаляване нивата на кръвна захар в организма. Употребата на Калорекс/Calorex®, пък е изпитаният метод за понижаване на телесното тегло. Този природен продукт от фамилия Калорекс е разработен от водещи специалисти в областта на храненето и диететиката в помощ на хората, които имат за цел да отслабнат. С негова помощ се постига трайно и здравословно отслабване без гладуване и без странични ефекти.

Безотказното действие на Калорекс се дължи на рационалния му състав. Всяка капсула на продукта съдържа 500 mg екстракт от Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и 100 mcg биологично активна форма на хром (хром пиколинат). Съставките взаимно допълват и усилват своя ефект. В резултат Калорекс:

  • избирателно увеличава изгарянето на мазнини
  • щади белтъчините
  • намалява образуването на мазнини
  • потиска апетита
  • увеличава основната обмяна

В допълнение Калорекс намалява нивото на триглицеридите и холестерола и регулира кръвната захар. Освен че е ефективен, Калорекс е напълно безопасен. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Дозира се по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене.

Сподели: