задържане на тегло при отслабване

Здравословно сваляне на излишните килограми и трайно задържане на тегло при отслабване – това са главните задачи, които стоят пред хората с наднормено тегло и затлъстяване. В желанието си да постигнат бързи резултати обаче, мнозина от тях предприемат опасни за здравето диети за сваляне на теглото. За да бъдем максимално полезни на хората, избрали да се разделят с излишните килограми и да заживеят нов, здравословен живот, сме подготвили текущата статия. Тя включва доказани стратегии за ефективно отслабване и трайно поддържане на постигнатото тегло без опасност за здравето.

Как здравословно да се свалят излишните килограми?

  • Да не се изпълняват екстремни диети, промотиращи периоди на гладуване и изключване на цели хранителни групи от дневното меню
  • Да се спазва балансиран хранителен режим, който да поддържа лек калориен дефицит
  • Да се ограничи консумацията на тестени храни, сладкиши, преработени и пакетирани продукти, трансмазнини и храни с високо съдържание на сол
  • Да се контролира силният апетит
  • Чрез физически активности да се горят повече калории, отколкото се приемат
  • Да се оптимизира ежедневният прием на вода
  • Да се даде приоритет на качествения нощен сън
  • Да се преустановят вредните навици

Специалистите съветват хората, целящи отслабване, да избягват рисковите за здравето диети. За да постигнат целите си е необходимо да се обърнат към професионалист, който да състави подходящия за тях хранителен режим за здравословно отслабване. След сваляне на излишното тегло е добре да се разработи и ефективна стратегия за задържане на резултатите, която да се превърне в начин на живот.

Как да се постигне трайно задържане на тегло при отслабване?

Диетолозите посочват ключовите фактори за задържане на постигнатото тегло:

banner
  • поддържане на добра двигателна активност
  • стриктно придържане към новия хранителен план за задържане на теглото
  • прилагане на мерки за ускоряване обмяната на веществата

Последното важно условие е лесно постижимо с прием на природния продукт Калорекс Кла/Calorex® Cla. Той е препоръчваното от специалистите допълнение за поддържане на постигнатото тегло след отслабване.

Калорекс Кла спомага за ускоряване обмяната на веществата, потискане усвояването на мазнини и повишаване изгарянето на калории по време на сън. Съдържа конюгирана линолова киселина (КЛА), която намалява обема на мастните клетки и поддържа малкия им размер. Продуктът е особено препоръчителен за прием при диабет и метаболитен синдром. Контролира нивата на кръвната захар и оказва благоприятен ефект при хранителни алергии. Поради естествения произход на активната си съставка, Калорекс Кла няма противопоказания дори при продължителен прием. За пълно усвояване от организма се предлага под иновативната форма течни капсули.

Сподели: