за намаляване на апетита

В следващите редове ще представим няколко лесни трика за намаляване на апетита. Те са предоставени от специалисти от перуанския портал RPP. Вижте ги и се насладете на магическия им ефект още сега!

Хитринки за намаляване на апетита през най-горещия сезон от годината

Хранене 5 пъти на ден

Експертите са категорични, че най-ефективният начин за потискане на апетита, е честото хапване на по-малки порции. Нужно е се изгради следната система на хранене – закуска, късна закуска, обяд, късен обяд и вечеря. Хапването 5 пъти дневно в установения ред предпазва от преяждане. Препоръчително е първото хранене за деня да се разпредели на две части, за да ни държи сити за по-дълго време. По отношение на късния обяд е добре да заложим на питателен плод, здравословен сандвич или сушени плодове без добавена захар.

Бавно дъвчене

Когато сдъвкваме многократно храната, предоставяме нужното време на „хормона на ситостта“ лептин да сигнализира на мозъка, че нямаме повече нужда от храна. Обикновено това отнема между 15-20 минути. Успеем ли в този четвърт час да се насладим на храната без бързане, естествено ще потиснем апетита и ще поемем по-малко калории от обикновено.

banner

Прием на достатъчно течности

Освен за поддържане на оптимален воден баланс в организма, добрата хидратация спомага и за потискане на апетита. Макар на пръв поглед чувството на глад и жажда да нямат нищо общо, те са тясно свързани. Причината е, че и двете са регулирани от хипоталамуса. Когато сме дехидратирани, в тази малка структура в основата на междинния мозък настъпва объркване. Вместо да посегнем към чашата с вода ние изпитваме лъжовен глад.

Пазаруване с пълен стомах

Това е един от най-ефективните трикове за потискане на апетита. Причината е, че когато сме сити, не сме склонни да изпадаме в кулинарни изкушения. В резултат не слагаме в пазарската кошница първата изпречила се на пътя ни храна.

Надеждно природното оръжие за намаляване на апетита през лятото

За контрол и регулиране на апетита видни български специалисти препоръчват приема на Калорекс Апетин/Calorex® Apetin. Това е единственият разработен, патентован и научно доказан 100% натурален продукт на пазара у нас за потискане на апетита. Способността му да тушира вълчия глад се дължи на високото количество екстракт от Корейски бор, представляващ 700 mg стандартизирана пиноленова киселина във всяка капсула. Постъпвайки в организма, активната съставка стимулира двата пептидни хормона холецисто-кинин [ССК] и глюкагон подобен пептид 1 [GLP1], които създават чувство на ситост. Иновативната фармацевтична форма Solucaps (течни капсули) гарантира по-бързото и цялостно усвояване на активната съставка, а оттам и по-мощния ефект.

Калорекс Апетин е напълно безвреден, не предизвиква нежелани ефекти и странични реакции и има удобен прием.

Сподели: