упражнения за отслабване у дома

Ако целта ви е да свалите излишни килограми, няма по-полезно и приятно занимание от правенето на упражнения за отслабване у дома.

Упражнения за отслабване у дома

Комбинация от упражнения с висок и нисък интензитет

Това е популярната HIIT тренировка, или високо интензивна интервална тренировка. Тя включва редуване на упражнения с висок и нисък интензитет, или високо интензивни с кратки почивки. Тази тренировка е кратка, но с изключителен изгарящ мазнините ефект. Може да изпълнявате HIIT всеки ден, по 20 до 30 минути. Изпълнявайте от 10 до 30 секунди високо интензивните упражнения (подскоци, бягане на място с високо повдигнати колене). Почивайте за 15 секунди и сменете упражнението. Другият вариант е първо да изпълните по-интензивното упражнение и след това да продължите с друго, което засяга друга мускулна група и е с нисък интензитет (коремни преси, лицеви опори, планк). В интернет ще откриете огромен избор от интервални тренировки, които могат да се изпълняват у дома.

Силови упражнения

Силовите упражнения са подходящи и за сваляне на килограми в домашни условия. Могат да се изпълняват със собствено тегло, с ластици за съпротивление, тежести или предмети от дома, които да вдигате за допълнително натоварване. Такива могат да бъдат бутилки с вода или туристическа раница, която да напълните и носите на гърба при изпълнение на някои упражнения.

banner

Ако сте начинаещ, стартирайте с тренировки за цялото тяло. Тренировката е добре да трае от 20 до 40 минути. Всяко упражнение е нужно да е до 3 серии, с 8 – 12 повторения. Включете базови упражнения, като клекове, напади, лицеви опори и коремни преси. Почивайте до минута между сериите и изпълнявайте старателно всяко упражнение. По този начин ще изгорите мазнините, заздравите мускулите и подобрите метаболизма.

Йога упражнения за отслабване у дома

Йогата е друг подходящ и не чак толкова натоварващ начин за отслабване в домашни условия. В зависимост от йога упражненията се изгаря различно количество калории – до 360 на час. Упражнението „Дъска” или планк е изключително ефективно, като укрепва мускулатурата и засилва метаболизма. Други пози, които можете да опитате, са „Войн”, ”Гледащо надолу куче” или „Кобра”. За повече вдъхновение, потърсете йога тренировки в интернет.

Увеличаване на ефекта от упражненията за отслабване у дома

За да постигнете целта си – комбинирайте хранителния и тренировъчния режим за отслабване с прием на природен продукт за сваляне на излишните килограми. Доверете се на мощния ефект на Калорекс/Calorex®. Съчетан с диета и спортуване, продуктът усилва ефекта на процеса по отслабване.

Калорекс съдържа две природни активни съставки – екстракт от Гарциния Камбоджа и хром пиколинат. Приемът му допринася за намаляване на теглото по естествен и здравословен начин. Увеличава изгарянето на мазнини, потиска синтезата им и щади мускулната маса. Ускорява обмяната на веществата, намалява силния апетит и овладява фалшивото чувство за глад. Като напълно натурален продукт, Калорекс няма противопоказания.

Сподели: