4-те основни стъпки на здравословно отслабване

Допитването до различни диетолози обикновено води до разнообразни препоръки за това как да се постигне трайно и здравословно отслабване. Освен това много хора са склонни да експериментират и сами да борят излишните килограми. С цел да се избегнат възможните рискове при търсенето на здравословно тегло, специално научно проучване представя най-важните стъпки за хората със затлъстяване.

Основните стъпки към здравословно отслабване и трайно топене на мазнини

Журналът на Американската медицинска асоциация публикува обобщителен материал, посветен на борбата с наднорменото тегло. Ползвани са комбинирани данни от хора, които успешно са намалили теглото си без никакви здравословни последствия. На база на тези данни са извлечени 4 стъпки, които се посочват като най-ефективни за трайното и здравословно отслабване. Това са:

1. Намален прием на калории. Задължително е да се приемат по-малко калории, отколкото се изразходват.

2. Повишаване на физическата активност с ежедневни умерени натоварвания.

3. Съгласуване на програмата за отслабване със специалист диетолог или лекар за избягване на здравните рискове.

4. Прием на качествени продукти за отслабване за засилване ефекта на по-горните стъпки.

В материала се посочва, че максимален ефект за редуциране на теглото се постига само при комбиниране на четирите стъпки. Диетолозите дават още няколко допълнителни напътствия, които гарантират постигането на идеално тегло.

1. Не бива да се подценява ролята на специалиста по хранене. Само той може да даде правилни напътствия според индивидуалните нужди на отслабващия.

2. Макар и често да се пренебрегва, изчисляването на калориите е полезен подход. Само с него може да се гарантира, че се приемат точно количество калории, които да са по-малко от изразходваните.

3. Важно е да се запомни, че борбата за здравословно отслабване изисква сериозни промени в начина на живот. Най-важното е, че с предприемането на необходимите стъпки ефектът ще е гарантиран.

Как да подберете качествени продукти за отслабване?

Практиката на диетолозите показва, че трайното и здравословно отслабване се постига по-бързо с прием на продуктите от фамилия Калорекс/Calorex®. Те се предлагат в 4 форми според индивидуалните нужди на всеки, търсещ ефективен и безопасен начин за регулиране на теглото. Продуктите от серия Калорекс се ползват с успех за потискане на апетита, ускоряване на метаболизма, намаляване усвояването на мазнини и стимулиране топенето на мазнини в областта на корема и талията.

Ybilei_20 godini Borola_WHITE1

borola

Може също да харесате