стъпки за отслабване

С цел да се избегнат възможните рискове за здравето при търсене на начини за сваляне на излишното тегло, представяме основните стъпки за отслабване. Те са селектирани след научно проучване, посветено на битката с излишните килограми.

Основни стъпки за отслабване и ефективно горене на мазнини

Журналът на Американската медицинска асоциация публикува обобщителен материал, посветен на борбата с наднорменото тегло. Ползвани са комбинирани данни от хора, които успешно са намалили теглото си без последствия за здравето. На база на тези данни са подбрани четири основни стъпки, които се посочват като най-ефективни за трайно и здравословно отслабване.

Намален прием на калории

За да се постигне успешно сваляне на килограми, отслабващият трябва да поддържа калориен дефицит. Това означава, че трябва да приема чрез храната по-малко калории, отколкото ежедневно изразходва. Макар и често да се пренебрегва, изчисляването на калориите е полезен подход. Чрез него може да се гарантира, че се приемат точно количество макронутриенти и калории, необходими за отслабване.

Редовна физическа активност

Ежедневните умерени натоварвания са задължителен елемент от стратегията за редуциране на теглото. С тях се цели горене на излишните мазнини и изграждане на мускулна маса. Чрез повишаване на индекса ѝ в човешкото тяло се стимулира горенето на мазнини в покой. Изборът на физически упражнения трябва да е съобразен с изискванията и индивидуалното състояние на отслабващия. Ако той е с наднормено тегло или придружаващи заболявания, упражненията трябва да бъдат определени от специалист.

Съгласуване на програмата за отслабване със специалист

Не бива да се подценява ролята на диетолозите и треньорите. Само те могат да дадат правилни напътствия според индивидуалните нужди и здравословно състояние на целящия отслабване. Чрез допитване до специалисти се избягват здравните рискове и се гарантира положителен резултат от положените усилия.

Прием на природни продукти – полезна практика, която усилва ефекта на предложените стъпки за отслабване

Важно е да се запомни, че постигането на здравословно отслабване изисква промени в начина на живот. Най-важното е, че с предприемането на необходимите стъпки ефектът е сигурен.

Практиката на специалистите показва, че трайното и здравословно отслабване се постига по-бързо и ефективно с прием на продуктите от фамилия Калорекс. Семейството на Калорекс предлага три природни продукта, според индивидуалните нужди на всеки, търсещ ефективен и безопасен начин за регулиране на теглото. Продуктите Калорекс съдържат единствено напълно натурални активни съставки с проучен ефект. Приемът им спомага за потискане на апетита, ускоряване на метаболизма и намаляване усвояването на мазнини. Стимулира топенето на мазнини в областта на проблемните зони около корема и талията и ограничава загубата на мускулна маса при отслабване. За оптимален ефект се препоръчва продуктите от фамилия Калорекс да се комбинират със здравословен диетичен и двигателен режим.

Сподели: