бързо сваляне на килограми

Всеки човек с наднормено тегло или затлъстяване се стреми да постигне и да поддържа идеално тегло. И това е силно препоръчително за хората, които страдат от свръхтегло или затлъстяване, като се имат предвид здравословните рискове от тези състояния. Отслабването обаче не може да стане с магическа пръчка. От друга страна бързото сваляне на килограми може да се окаже нож с две остриета.

Какво представляват методите за бързо сваляне на килограми?

Сред най-разпространените методи за бързо отслабване са диетите, основани на гладуване. При тях се набляга основно на прием на течности и една от основните им цели е детоксикация на организма.

Екстремното подлагане на организма на глад и дори на „режим на оцеляване“ със сигурност не е сред най-безопасните методи за сваляне на излишното тегло. Да, ефект може да има, но последиците за здравето могат да бъдат трайни и силно деструктивни.

Диетите със силно ограничен прием на калории също обещават бързо сваляне на килограми. При тях е възможно бързо отслабване, но не след дълго се наблюдава застой на свалянето на килограми и е много вероятно да се появи ефектът йо-йо, след като се премине към нормален начин на хранене.

„Магическите хапчета“, които обещават бърз ефект, обикновено са с неясен състав и недоказани ползи за организма. Не се препоръчва приемът им, тъй като тяхното действие нито е изследвано, нито е доказано и безопасно.

Негативни последици за здравето от бързо сваляне на килограми

Отслабването е процес, който изисква нормален метаболизъм и прием на по-малко калории, отколкото се изразходват за ежедневните нужди на организма. Но какви са вредите за организма от споменатите методи за бързо сваляне на килограми?

• умора и липса на енергия
• главоболие
• запек
• безсъние
• хипотония (ниско кръвно налягане в покой)
• липса или нередовна менструация при жените
• честа промяна в настроенията
• депресия

Последствията могат да бъдат както физически, така и психологически. Затова е най-препоръчително човек да има воля и търпение и да се старае да отслабва бавно и постепенно. Само това е гаранция за сигурен и траен ефект.

Безопасен метод за успешно сваляне на килограми

Необходимо е време и усилия, за да се стимулира ефективно и безопасно сваляне на килограми. Това може да стане посредством правилен хранителен режим, който не намалява драстично приетите калории, в комбинация с повече физическа активност. За засилване на ефекта от тези два изпитани метода може да се добави и прием на природно средство с доказан и безопасен ефект. Такъв продукт е Калорекс / Calorex®. Една капсула съдържа 500 mg екстракт от плодовете на Гарциния камбоджа и 100 µg хром пиколинат.

Гарциния камбоджа е тропически плод с научно изследвани и доказани ползи за засилване процеса на горене на мазнини. В комбинация с правилен хранителен и двигателен режим Калорекс съдейства за по-бързо и ефективно регулиране на телесното тегло без странични ефекти.

Сподели: