пиноленова киселина

Трудно може да се устои на изобилието от храна, което ни заобикаля. Днес има такова голямо разнообразие от хранителни продукти, че дори не се замисляме за количеството калории, които приемаме ежедневно. Прекаляването, особено с вредни и ненужни за човешкото съществуване храни, нерядко води до проблеми с теглото и затлъстяване. А наднорменото тегло крие рискове за здравословното състояние на хората. Чрез безопасни средства за потискане на апетита, като пиноленова киселина, можем да поддържаме нормално телесно тегло и да бъдем винаги във форма.

Пиноленова киселина от ядки на Корейски бор за потискане на апетита

Ядките от Корейски бор в действителност представляват семена, богати на ненаситени мастни киселини под формата на пиноленова киселина. Този полезен вид растителна мазнина стимулира освобождаването на двата основни хормона, отговорни за потискане на апетита – холецисто-кинин [CCK] и глюкагон-подобен пептид-1 [GLP1]. Установено е, че с приема на пиноленова киселина от ядки на Корейски бор нивата на тези хормони се повишава с до 60%.

Чрез потискане на апетита с пиноленова киселина се постига намален калориен прием на дневна база и се стимулира усещане за ситост под въздействието на хормона холецисто-кинин [CCK].

banner

От друга страна, увеличеното освобождаване на глюкагон-подобен пептид-1 [GLP1] се случва под въздействието на определени хранителни вещества като въглехидрати и мазнини. Високите му нива също увеличават усещането за ситост, но като допълнителен ефект се наблюдава намалено желание за консумация на всякакви вредни храни, които обикновено водят до напълняване.

Потискане на апетита със средство на основата на пиноленова киселина

Когато на ежедневна база се увеличи приемът на калории, неминуемо се стига до покачване на теглото в дългосрочен план. За да се постигне ефективен контрол над апетита, е уместен приемът на пиноленова киселина от ядки на Корейски бор, защото се отличава с натурален състав и висок ефект.

Заради доказания си ефект и направените клинични проучвания за ползите от пиноленова киселина върху контрола над апетита и загубата на тегло, екипът на Фамилия Калорекс заложи именно на това вещество за активна съставка в един от новите си продукти – Калорекс Апетин / Calorex® Apetin. Няма друг природен продукт, който да може да се похвали с такова качество на съставките и толкова висок ефект за потискане на апетита чрез стимулиране на основните индикатори за ситост – ССК и GPL1.

Сподели: