диета за отслабване

В старанието си да смъкнем излишните килограми, често допускаме грешки, които могат да саботират дори идеалната диета за отслабване.

Повечето хора възприемат диетата за отслабване като ограничен режим на хранене

В действителност, диетата за отслабване представлява хранителен режим, отговарящ на индивидуалните характеристики на организма. Той е необходимо да е подготвен с определена цел – намаляване или задържане на телесното тегло заради проблем, касаещ здравето или др. Но за да бъдат диетите за отслабване ефективни, трябва да се избягват някои основни грешки, които често съпътстват процеса.

Много хора се заблуждават, че ако си спестят закуската, това ще засили ефекта от диетата за отслабване

Когато се лишаваме от едно от основните хранения, лишаваме тялото си от „гориво“. Организмът изгаря част от собствените си мазнини, за да си достави необходимата енергия. Този процес за известно време води до понижаване на телесното тегло. Но с течение на времето се стига до изчерпване на физическите сили, което неминуемо повишава апетита и приема на повече храна. Тялото, от своя страна, започва да оползотворява приетите калории за попълване на мастните запаси.

banner

Проучвания показват, че спестяването на закуската води до прием на храни с високо съдържание на въглехидрати и мазнини. По този начин ефектът от пропускането на закуската се губи. Ето защо може да се каже, че хората, които хапват сутрин се радват на по-задоволителни резултати от диетата за отслабване.

Друга грешка, която често се допуска по време на диета за отслабване, е да се ограничава драстично храненето и да се приема еднотипна храна

Може и да понижите теглото си, ако няколко седмици приемате минимално количество еднообразна храна, но по този начин рискувате здравето си. Този начин на хранене води до възвръщане на първоначалното тегло, заедно с натрупване на още няколко килограма. Ефективните диети за отслабване не предизвикват увреждане на здравето.

Съществуват храни, които топят мазнините

Истината е, че за преработката на някои храни, се изразходва по-голямо количество енергия. Те имат термогенен ефект, но само приемът им не води до постигане на фигура-мечта. Ефективното понижаване на теглото зависи в по-голяма степен от понижаването на броя на приетите калории.

Приемът на храна между основните хранения спомага за понижаване на теглото

Консумацията на леки храни между закуската, обяда и вечерята спомага за осъществяване на контрол над кръвната захар и предпазва от появата на усещане за глад. Освен това, по този начин се намалява рискът от прием на прекалено големи количества храна по време на основното хранене. Важно е обаче и какъв тип храни ще изберем за междинна закуска. Продуктите, които се приемат трябва да бъдат плодове, зеленчуци или непреработени естествени храни.

Друга грешка, допускана при спазването на диета за отслабване е лишаване от любими храни – обикновено сладкиши

Проблемът е, че не след дълго това въздържание ще доведе до безконтролен прием на същите тези храни и то в повишено количество. Ефективната диета за отслабване не включва пълния им отказ, а само намалява обема им и повишава приема на полезни храни.

Отслабване само в определена област – една от най-често срещаните заблуди сред хората, които се борят с излишните килограми

Отслабването има цялостен ефект. Истината е, че няма как с нито една диета за отслабване да се лишим от мазнините в определена част на тялото. Ако целта ни е да се освободим от мазнините на корема и талията, необходимо е да се приложи здравословен хранителен режим, съчетан с подходящо физическо натоварване и отговарящ на нуждите природен продукт за отслабване.

Успешното отслабване е постижима мисия!

За постигане на здравословно и дълготрайно отслабване, комбинирайте диетата си с природния продукт Калорекс / Calorex®.

Калорекс съдържа стандартизиран екстракт от Гарциния камбоджа и хром пиколинат. Благодарение на действието на активните съставки, продуктът притежава силно изразен ефект на избирателно увеличаване изгарянето на мазнини в областта на корема и талията. Приемът на Калорекс има щадящо белтъчините действие, засилва метаболизма и подтиска чувството за глад.

Калорекс има допълващ ефект за понижаване на теглото и повишава три пъти успеха, в сравнение с приложението само на диета за отслабване. Калорекс осигурява бързо и здравословно отслабване – след приема му в продължение на 8 седмици, теглото намалява с над 5 кг. Приема се по 2 капсули на ден, 30 минути преди хранене.

Калорекс е напълно безвреден натурален продукт и дори продължителната му употреба не води до нежелани реакции.

Сподели: