На диета – постоянно гладни и с наднормено тегло

Идеята да сме цял живот на диети не звучи много добре за всеки един от нас. Както се казва гладни, нещастни и с наднормено тегло. Защо се случва така и от къде идва проблемът?

Какво всъщност представлява диетата?

Логично е, когато даден метод не работи, човек да си зададе въпроса „Защо не работи?“. Вместо това много хора повтарят хиляди пъти едно и също нещо – диета след диета, ден след ден и накрая резултат нулев. В същността си диета означава лишение или ограничение от нещо. По презумция е нещо временно или краткотрайно, а не продължаващо с години. Позволяваме си да я нарушим най-често при специални поводи – празненства, уикенди, като утешителна награда от разочарования и др. Във всеки един случай прекъсването на диетата е свързано с удоволствие. Награждаваме се, поради хубав повод или ползваме храната като компенсация за това, че нещо не върви. И всъщност от къде идва проблемът? Съзнателно или не ние очакваме да приключим с този вид хранене. И със сигурност ще го направим, когато определеният срок на диетата приключи, отслабнем поне с 2 кг или просто ни писва и я зарязваме.

Да заменим диетата с добър хранителен режим

Докато спазваме диети, дори и да успеем да постигнем желаното тегло, в повечето случаи трудно ще успеем да го задържим. Всъщност не диети ни трябват, а подходящ хранителен режим. Режимът е начин на хранене и то за цял живот. И най-важното, което трябва да запомним – не е наказание. Спазващият не го възприема като ограничение, а като осъзнат свободен избор. Естествено човек винаги може да промени избора си, т.е. режима си на хранене. Но усилията, които полагаме всеки път, когато се подлагаме на поредната диета несъмнено са много по-трудоемки, отколкото промяната в мисленето и преобразуването на диетата в здравословен режим на хранене.

Не се изтезавайте! Редовен режим на хранене + Калорекс дават желания резултат

Ако все още играете на руска рулетка, наречена „диета“, време е да си отдъхнете и да започнете да се храните правилно и здравословно. Идеята да сте постоянно гладни и с наднормено тегло не ви харесва! На нас също!
Ето защо правилният режим на хранене, комбиниран с редовен прием на Калорекс/Calorex®, несъмнено ще доведе до видими резултати. Продуктът е изцяло базиран на природни съставки, които имат свойството да намаляват количеството мазнини чрез потискане на синтезата им. С приема на Калорекс спокойно може да забравите за вредните диети като отслабването е по-лесно от всякога!

Ybilei_20 godini Borola_WHITE1

borola

Може също да харесате

Коментари

avatar