строга диета за отслабване

В желанието си бързо да свалим излишните килограми често необмислено се подлагаме на строга диета за отслабване. В последствие обаче разбираме защо рестриктивният режим на хранене не е най-добрата алтернатива за постигане на трайни резултати.

Защо спазването на строга диета за отслабване не е правилният подход?

Понятието диета е залегнало в масовото съзнание като силно ограничаващ режим на хранене, при който отслабващият е подложен на глад и лишения. Някои диети изключват цели хранителни групи, съветват ни да не приемаме храни след определен час или да не хапваме нищо през целия ден. Свалянето на килограми при такъв екстремен режим няма траен ефект и крие рискове за здравето.

Строгите хранителни режими не доставят на организма необходимите хранителни вещества. Това може да доведе до постоянна умора, хранителни дефицити, срив на имунната система, мускулна слабост и нарушения на съня. При драстична диета сваляме килограми главно от загуба на мускулна маса и вода. Теглото се покачва след спиране на диетата, а причината се крие в забавения метаболизъм и връщането към старите хранителни навици. Невъзможността за поддържане на теглото след отслабване може да доведе до хранителни разтройства. Често има и негативен ефект върху психическото състояние на целящия отслабване.

banner

Кой е подходящият хранителен режим за отслабване?

Диетата е по-правилно да се разглежда като хранителен режим, при който се приемат по-малко калории, отколкото се изразходват, за да се свали излишното тегло. Такъв вид режим на хранене не бива да бъде рестриктивен и със сигурност не трябва да кара отслабващия да гладува. Ако диетата е пълноценна и изготвена според индивидуалните нужди, тя ще се спазва по-лесно и няма да навреди на здравето.

Здравословната диета трябва да съдържа всички хранителни групи и да изключва обработените, богати на трансмазнини и захари храни. Тя трябва да се превърне в гъвкав и здравословен начин на живот, който да се променя според индивидуалните цели. Режимът на хранене задължително трябва да е подкрепен от физическа активност, която да заздрави мускулатурата, оформи тялото и подпомогне изгарянето на мазнините.

Още едно средство за постигне на здравословно и трайно отслабване

Не се измъчвайте със строги диети, а превърнете отслабването в постижима цел като комбинирате пълноценния режим на хранене и движение с Калорекс/Calorex®.

Калорекс е природно средство, което подпомага здравословното отслабване и поддържането на теглото. Калорекс усилва многократно ефекта от хранителния режим за отслабване и осигурява по-стриктно придържане към него. Калорекс съдържа мощна комбинация от активни съставки – хром пиколинат и екстракт от Гарциния Камбоджа. Спомага за ускоряване на метаболизма, изгаряне на излишните мазнини, намаляване на повторното им натрупване и потискане на силния апетит. Калорекс има щадящо белтъците действие, коригира инсулина, регулира кръвната захар и нивото на холестерола. Приемът му няма противопоказания поради напълно естествения произход на активните съставки.

Сподели: