запазване на килограми след диета

Запазване на килограми след диета е амбициозна задача. Ако обаче сте готови за нея, можете да разчитате на нас, за да я постигнете. Вижте в редовете по-долу нашите съвети за задържане на желаното тегло.

Стратегии за запазване на килограми след диета

Продължавайте със здравословното хранене

Данни от проучвания сочат, че хора, които са отслабнали и не са възстановили предишното си тегло в продължение на поне 1 година, продължават да се хранят здравословно. Ето защо препоръката ни е да не спирате да се храните добре и балансирано. Подбирайте качествена храна и не прекалявайте с калориите.

Поддържайте висока култура на хранене

Придържайте се към установения модел на хранене. Не позволявайте на промените в рутината да повлияят на хранителния режим. Погрижете са на трапезата ви да има питателни и полезни храни през почивните дни и по време на празници. Помнете – когато имате план за хранене, лесно ще държите излишните килограми надалече.

banner

Не пропускайте закуската

Винаги закусвайте! Първото хранене за деня ви зарежда с нужната доза енергия, за да се справите с предстоящите предизвикателства. Освен това засища за дълго време и предпазва от вълчия глад.

Останете физически активни, за да си осигурите запазване на килограми след диета

Изследвания показват, че хората, които поддържат здравословно тегло, след като са отслабнали, не приемат повече калории, отколкото изразходват. Това обаче не е всичко! Почти всеки ден те прекарват между 60-90 минути в извършване на умерена физическа активност. В случай че продължителността на натоварването е непосилна за вас и не можете да тренирате толкова често, можете да направите някои промени. Съкратете продължителността на тренировките до 20-30 минути, а самите тренировки – до 2-3 на седмица.

Следете теглото

Проверявайте редовно теглото си. Ако забележите, че наддавате килограми, веднага предприемете нужните мерки – коригирайте храненето и увеличете физическата активност.

Търсете подкрепа от семейството и приятелите

Подкрепата от близки хора е от изключително значение, за да сте постоянно мотивирани и да преодолявате с лекота спънките по пътя към поддържане на здравословно тегло.

Най-доброто оръжие за запазване на килограми след диета

Все повече специалисти по диететика и хранене препоръчват теглото да се задържи в желаните граници с помощта на Калорекс Кла/Calorex® Cla. Този природен продукт от фамилия Калорекс моделира фигура мечта, като:

  • намалява обема на мастните клетки и поддържа миниатюрния им размер
  • потиска усвояването на мазнините
  • дава тласък на метаболизма
  • повишава изразходването на енергия по време на сън

Благотворното въздействие на Калорекс Кла върху фигурата се дължи на активната съставка – конюгирана линолова киселина (КЛА). За по-пълното и бързо усвояване съставката се предлага в иновативни течни капсули (Solucaps).

Калорекс Кла е напълно безвреден и има отлична поносимост. Приема се 3 пъти по 1 течна капсула, 1 час преди хранене.

Сподели: