затлъстяване диабет

В световен мащаб успоредно нараства броят на хората със затлъстяване и диабет тип 2. Според американски специалисти установената взаимовръзка между двата здравословни проблема не е случайна.

Каква е връзката между затлъстяване и развитие на диабет?

В основата на затлъстяването стои натрупване на наднормени количества мазнини в тялото. Основните депа за складирането им са разположени в областта на корема и талията, бедрата, гърдите и ръцете, в зоната над лакътя. Установено е, че големият процент излишни мазнини провокират развитие на диабет по два различни механизма:

  • нарушават способността на телесните клетки да реагират към инсулина, т.е. провокират инсулинова резистентност. При тези условия глюкозата в кръвта не се усвоява от клетите. Установява се трайно повишаване на нивата на кръвната захар в организма.
  • мастните клетки отделят провъзпалителни фактори. Те също затрудняват усвояването на глюкозата и задържат високи концентрациите ѝ в кръвта.

Поради доказаното силно влияние на телесните мазнини за трайно повишаване на кръвната захар, специалистите определят затлъстяването като рисков фактор №1 за развитие на диабет тип 2.

banner

Неоспорими ползи за здравето от нормализиране на теглото и редуциране на излишните мазнини

Проучвания показват, че има съществени здравни ползи дори и от минимално отслабване и редуциране на затлъстяването. Това важи най-вече за хора с предиабет – последния етап преди развитие на същински диабет тип 2. Специалистите съветват всички хора, които желаят да преборят затлъстяването и да подобрят здравето си, да заложат на изпитаните стратегии за отслабване.

Работещо природно решение за намаляване на теглото и стопяване на мазнините

Нормализирането на теглото и овладяването на затлъстяването носи огромни ползи за здравето, като намалява риска от развитие на диабет и сърдечно-съдови заболявания. Здравните експерти препоръчват хората със затлъстяване да:

  • преустоновят вредните си навици
  • започнат да се хранят здравословно
  • се движат повече в ежедневието си
  • практикуват предпочитан спорт
  • се доверят на доказано ефективните природни продукти за отслабване

Последната важна точка от стратегията за нормализиране на теглото точно описва предимствата на Калорекс/Calorex®.

Калорекс е 100% натурален продукт, който спомага за изгаряне на натрупаните мазнини и връщане на теглото в здравословни норми. Съдържа екстракт от Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат) и биоактивна форма на хром (хром пиколинат).

Хидроксицитратът допринася за намаляване на количеството мазнини чрез увеличаване на изгарянето и потискане на синтезата им. Спомага за запазване на мускулната маса, докато избирателно гори мазнини. Хром пиколинатът играе важна роля при метаболизма на въглехидратите и мазнините, и е коректор на инсулина. Потиска фалшивото чувство за глад и засилва основната обмяна на веществата.

Двете активни съставки взаимно усилват ефектите си, като по този начин превръщат Калорекс в идеалното средство за постигане на здравословно и безопасно отслабване.

Сподели: