Здравословно отслабване - калории

Много хора с наднормено тегло се сблъскват с една учудваща пречка в борбата за здравословно отслабване. Факт е, че натрупването на излишно тегло става бързо. Загубата на килограми обаче е много бавна и трудна, дори при ограничен хранителен режим.

Връзката между калориите и теглото – ключов фактор за успешно отслабване

За да бъде ефективен предприетият режим за отслабване, е добре да сме наясно с механизмите на регулиране на теглото. Важно е да се разбере как ненужният прием на калории води до натрупване на излишно тегло и как горенето на калории топи излишните килограми.

Установено е с точност, че 1 кг телесно тегло съответства на 3500 калории. Тези цифри може да се тълкуват по 2 начина:

banner
  • когато в тялото постъпи храна, осигуряваща 3500 калории, които не се изразходват, те се трансформират в 1 кг телесни мазнини
  • от друга страна, за да се стопи 1 кг излишно тегло, трябва да се изгорят 3500 калории повече, отколкото са приети

Едно средно голямо парче торта съдържа около 350 калории. Ако всеки ден хапваме по едно парче и не предприемем мерки за изгаряне на тези калории, след 10 дни ще тежим с 1 кг повече. От друга страна, ако не променим менюто си, но повишим активността си и горим поне 350 допълнителни калории дневно, след 10 дни кантарът ще показва, че сме стопили 1 кг.

Разбира се, регулирането на теглото далеч не е въпрос само на сметки. Факт е обаче, че ако системно горим повече калории, отколкото приемаме, гарантирано ще отслабнем. Но в стремежът към отслабване не бива да се стига до крайности. Организмът ни има свои механизми за пренастройване на метаболизма с цел поддържане на теглото. Ако сме с излишно тегло и бързо редуцираме много килограми, метаболизмът ни ще се забави, в опит на тялото да възстанови загубеното тегло. Това ще бъде факт, дори да не прекаляваме с калориите. Този феномен стои в основата на т.нар. йо-йо ефект. Той обяснява защо толкова бързо възстановяваме загубените килограми при много бързо отслабване.

В помощ на трайното и здравословно отслабване

Програма Калорекс предлага 4 иновативни природни продукти за отслабване с гарантиран ефект. Продуктите от фамилия Калорекс са напълно безопасни и подходящи за деца и възрастни. Действието им е насочено към:

  • намаляване на апетита
  • забавяне усвояването на мазнини и подпомагане на изгарянето им
  • ускоряване на метаболизма
  • стимулиране горенето на калории

Приемът на продукти Калорекс, подкрепен от повишаване на физическата активност, е природосъобразен и ефективен метод за здравословно и трайно отслабване.

 

Сподели: