Придържането към специфична диета за отслабване и прилагането на здравословно хранене не са достатъчни методи за решаване на проблема наднормено тегло при децата. Ограничването на храната е от една страна опасно начинание, а от друга не е достатъчно нито за превенция, нито за премахване на излишни килограми и затлъстяване при децата.

Доколко важно е т.нар. здравословно хранене срещу наднормено тегло при децата?

Подрастващите се нуждаят от ежедневен прием на всички хранителни вещества – въглехидрати, мазнини, белтъчини, витамини и минерали и нуждите при тях са много по-належащи, отколкото при възрастните. От друга страна прекомерното или недостатъчно набавяне на нужните нутриенти в много по-силна степен оказва негативно влияние върху детския организъм. Затова от първостепенно значение са две неща:

– придържане към правилно хранене, осигуряващо достатъчно енергия на детето и прием на всички важни вещества

– недопускане на свръхприем на мазни храни, както и на такива, богати на въглехидрати

Рационален режим за отслабване и превенция на наднормено тегло при деца

Въпреки, че здравословното хранене е от ключово значение за превенция и лечение на затлъстяване при децата, само тази стъпка не е достатъчна за цялостно справяне с проблема. Контрол над проблема наднормено тегло при децата може да се постигне при комбиниране на:

– диета за здравословно отслабване

– повишаване на двигателния режим

– регулиране на апетита

– прием на качествени продукти за отслабване, подходящи за деца

Тези стъпки може да помогнат за ускоряване на метаболизма, с което калориите от приетата храна да се изгарят пълноценно и да се постигне успешно изгаряне на мазнини в различни зони на тяло.

Решение на проблема наднормено тегло при децата

От съществено значение за справяне с проблема е ролята на родителите за насърчаване на физическата активност, насочване на детето към прием на полезни храни и избягване на потенциално опасните. За регулиране на апетита и осигуряване на здравословно отслабване се преоръчва и прием на продуктите от серия Калорекс / Calorex®. Справянето с наднорменото тегло при децата e продължителен процес и за да не навреди на детското здраве, не бива да се форсира.

Рационалният режим за отслабване при децата може да включва прием на Калорекс / Calorex® и Калорекс Апетин / Calorex® Apetin. С комбинирания прием на тези продукти се постига ускоряване на метаболизма, намаляване на апетита, стимулират се процесите на изгаряне на мазнини и се намалява образуването на нови депа при това без да са регистрирани случаи на нежелани взаимодействия.

Сподели: