ускоряване на метаболизма

Може би всички познаваме хора, които се оплакват, че почти не се хранят, а продължават да трупат килограми. По всяка вероятност сред познатите ни се срещат и такива, които си похапват каквото им се яде, включително висококалорични храни. Въпреки това остават болезнено слаби и не натрупват дори и един допълнителен килограм. В повечето случаи основното оплакване и на двете групи хора гласи “Не е честно, защо става така?”. Отговорът на този въпрос се състои от една единствена дума – метаболизъм.

Какво представлява метаболизмът?

Като метаболизъм се определя съвкупността от реакции, чрез които организмът ни преобразува приетата храна в енергия, необходима за осъществяване на всички жизнени процеси. Количеството енергия, която се оползотворява за поддържане на жизнените процеси зависи от няколко индивидуални фактора:

Размери и структура на тялото

По-едрите и мускулести хора изгарят повече калории, дори в стадий на почивка, т.е. те оползотворяват много пълноценно енергията от приетата храна.

Пол

Мъжкият организъм гори калории по-ефективно и при мъжете се отлагат по-малки количества мазнини в мастните депа.

Възраст

С напредване на възрастта съотношението между мускулната и мастната тъкан се измества в полза на мастната, с което се забавя горенето на калории в организма. В този период много бързо се натрупва излишно тегло, ако хранителните навици не се съобразят с намалените енергийни нужди на организма.

Как ускоряването на метаболизма допринася за нормализиране на теглото?

Ускоряване на метаболизма се постига с помощта на процеси, които го принуждават да гори допълнителни калории и да изразходва повече енергия. Това от своя страна води до стопяване на складираните мастни депа – основните енергийни запаси на тялото. Крайният ефект на тази зависимост е намаляването на теглото и премахването на излишните килограми.

Кои са най-ефективните методи за ускоряване на метаболизма?

Ускоряването на метаболитните процеси, стимулирането горенето на калории и стопяването на излишните килограми се постигат основно по два начина – с повишаване на физическата активност и с приема на продукти, които директно стимулират метаболизма. И докато методите, по които всеки би могъл да повиши физическата си активност са на практика безкрайни, то ефективните продукти, с които успешно може да се ускори метаболизма са малко. С високата си ефективност сред тях се откроява природния продукт Калорекс Кла. Той повишава изразходването на енергия, дори по време на сън, спомага за оптимизирането на метаболитните процеси и улеснява нормализирането на теглото.

Сподели: