затлъстяване рискови фактори

Учени от цял свят се стремят да определят точните причини и рискови фактори за поява на затлъстяване. По този начин целят успешно да противодействат на проблема.

Затлъстяване – учени разкриват нови рискови фактори за появата му

Еволюция в биологичен и в кулинарен аспект

Нашите предци практически са развили перфектен, от еволюционна гледна точка, модел за оцеляване. Те са извличали максимален брой калории от минимално количество храна. Това отчасти обяснява съвременния глад за мазни и висококалорични храни. Животът на модерния човек обаче, е доста по-заседнал, в сравнение с този на първобитните хора. Освен това, днес достъпът до мазни и богати на калории храни не изисква отстрелване на едър дивеч с лък или дебнене на риба с копие. Засищащите, даже пресищащи по хранителна стойност храни, са лесно достъпни и масово разпространени. Съвременният човек рядко успява да изразходи приетите излишни калории, и те се натрупват под формата на мазнини.

Силна предварителна обработка на хранителните продукти

Силната предварителна обработка на продуктите може да освободи допълнителни калории в храната. Последни изследвания сочат, че кулинарната обработка на богати на хранителни вещества продукти, увеличава количеството на достъпните за усвояване калории в тях. Изследвани са две групи хора, приемащи еднаква храна, в единия случай готвена, в другия – сурова. Хранилите се с преработени храни натрупвали много по-лесно излишни килограми.

banner

Допълнителен, засилващ калоричността ефект, се наблюдава в случаите на пасиране, блендиране и други видове раздробяване, особено на ядки и месо. Приемането им в максимално раздробен и смлян вид улеснява обработката и позволява усвояването до последно на наличните в тях калории. Биохимично закономерността се обяснява с това, че сериозната механична обработка освобождава затворените в клетките хранителни вещества и ги прави по-лесно усвоими.

Специалистите предлагат решение на проблема „затлъстяване”

Напредъкът в индустрията на природните добавки позволи разработването на високоефективни и напълно безвредни природни продукти за справяне с излишните килограми и натрупаните мазнини. Такъв продукт е Калорекс/Calorex®. Той представлява комбинация от две натурални съставки, които допълват своето действие. Всяка капсула Калорекс съчетава силата на хидроксицитрат и хром пиколинат.

Хидроксицитратът е вещество, извлечено от тропическия плод Гарциния Камбоджа. То спомага за редуциране на телесната маса без драстични диети. Силата му се крие в способността да намалява количеството мазнини чрез потискане на синтезата им и увеличаване на изгарянето. Намалява нивата на холестерола и триглицеридите, и щади белтъците. Хром пиколинатът е биологично активна форма на хрома. Той се бори със затлъстяването, като засилва основната обмяна на веществата и потиска апетита. Понижава „лошия“ и увеличава „добрия“ холестерол.

За постигане на оптимални резултати се препоръчва Калорекс да се съчетае със здравословен хранителен режим и двигателна активност. Продуктът не предизвиква странични реакции, дори при продължителна употреба.

Сподели: