упражнения при затлъстяване

Според специалистите, редовното изпълнение на физически упражнения при затлъстяване е най-успешният метод за справяне с проблема. С кои активности се горят най-много мазнини и се влиза във форма – научете в следващите редове!

Физически упражнения при затлъстяване – кои да присъстват в двигателния режим?

Aеробни упражнения

Ходене

Ходенето е отличен начин за започване на деня. Можете да се разходите в близкия парк в продължение на поне 45 минути. Специалистите съветват през първите 10 минути да се разхождате бавно, а през следващите 25 минути да забързате темпото и да го поддържате. В оставащото време отново се върнете към бавния ход.

banner

Тичане

Освен че удължава живота, тичането помага и за преборване на затлъстяването. Добре е да започнете с бързо ходене. След това да преминете към бягане, като дишате равномерно и стъпвате по земята с цяло стъпало. Гърбът ви трябва да е изправен, брадичката повдигната, а лактите свити под прав ъгъл.

Скачане на въже

Скачането на въже спомага за изгаряне на мазнини и за стягане на мускулите в областта на долните крайници и корема. Добре е да скачате на трева или дървен под, но не и на цимент.

Други аеробни упражнения, които също е удачно да включите в режима си, са колоездене, гребане, каране на ски и ролери, водна аеробика или танци.

Силови упражнения при затлъстяване

Мнозина, страдащи от затлъстяване, се отнасят пренебрежително към тренировките с тежести. Те следват фалшивото убеждение, че силовите тренировки служат само за изграждане на мускули и нямат връзка с отслабването. Истината е, че тези тренировки са важни за запазване на мускулния обем, ускоряване на метаболизма и стимулиране горенето на мазнини. За да бъде ефективен двигателният режим за отслабване, е необходимо аеробните упражнения да бъдат подкрепени от силови. По този начин се горят калории, изгражда се и се поддържа мускулната маса, и се оформя фигурата.

Как да се повиши ефектът от физическите упражнения срещу затлъстяване?

За да се справите успешно със затлъстяването, подкрепете хранителния и двигателния си режим за отслабване с прием на продукт, който подпомага изгарянето на натрупаните мазнини. С доказана в клиничната практика ефективност и висок профил на безопасност се отличава Калорекс/Calorex®.

Той е изцяло природен продукт, който съдържа екстракт от плодовете на Гарциния Камбоджа и биологично активна форма на хром. Благодарение на мощните си активни съставки, Калорекс спомага за ускоряване на метаболизма, намаляване на апетита и по-бързо топене на мазнините. Редовният прием на Калорекс в комбинация със здравословен хранителен режим и физическа активност е най-ефектнивният начин да бъдете здрави и да се сбогувате със затлъстяването!

Сподели: