изгаряне на мазнини

Процесът по изгаряне на мазнини е практически невъзможен без забързване на метаболизма. За да се постигне ефективно горене на повече мазнини не е достатъчно само да се ограничи калорийният прием и да се увеличи движението. Прекалената калорийна рестрикция може да доведе до обратен ефект и да предизвика организма да складира, вместо да гори излишните мазнини. Предлагаме ви няколко трика за забързване на метаболизма и лесно преминаване в режим на горене на мазнини.

За ефективно изгаряне на мазнини изчистете тялото си от токсините

Правилното функциониране и доброто състояние на черния дроб е от ключово значение за горенето на мазнини. Това е така, защото черният дроб участва в процесите на горене и складиране на мазнини.

Ако тялото ви е пълно с токсини и вредни вещества, това означава, че черният дроб не е успял да изведе от организма всички вредни субстанции. Това може да е една от причините за забавяне на метаболизма, подуване, покачване на тегло, отслабване на енергийните нива и невъзможност за отслабване.

banner

За нормалното функциониране на черния дроб:

  • преустановете консумацията на алкохол
  • изключете всички изкуствени подсладители от менюто си
  • премахнете всички източници на преработени и трансмазнини от режима си
  • приемайте природни хепатопротектори с доказан ефект като Хептен/Hepten®

Подобрете здравето на надбъбречните жлези

Една от основните функции на надбъбречните жлези е да секретират адреналин. Хормонът повишава енергийните нива и притока на кислород в моментите на временно напрежение и стрес. Надбъбречните жлези също така произвеждат и кортизол – хормонът, който регулира обмяната на веществата. Точният механизъм на действие на кортизола е да регулира превръщането на трите основни групи макронутриенти в енергия.

Факторите, които възпрепятстват нормалното функциониране на надбъбречните жлези, са стрес, дисбаланс в нивата на кръвна захар, инфекции, чувствителност към определени храни и изтощителни тренировки.

Увеличете мускулната маса

Колкото по-голям е процентът активно тегло, толкова по-бърз ще е общият метаболизъм на тялото. Мускулите увеличават разхода на енергия на тялото в покой. Това означава, че увеличаването на мускулната маса увеличава обмяната на веществата и повишава скоростта на горене на мазнини.

Бонус съвет за изгаряне на мазнини и постигане на идеално тегло

Всяка една от трите споменати стъпки може да бъде допълнена с прием на природния продукт Калорекс КЛА/Calorex® CLA.

Калорекс КЛА е високоефективно средство, което допълнително забързва метаболизма, ускорява процеса на горене на мазнини и потиска усвояването им. Всяка течна капсула Калорекс КЛА съдържа 500 mg стандартизирана конюгирана линолова киселина. Продуктът е особено подходящ за хора с нарушения в метаболизма и диабет. Приемът му стабилизира нивата на кръвна захар, ускорява общата обмяна на веществата и понижава „лошия“ холестерол. Оказва положителен ефект при хранителни алергии. Ефектът на Калорекс КЛА се увеличава многократно при комбиниране с подходящ хранителен и двигателен режим.

Сподели: