справяне с излишните килограми

С внасяне на малки промени в житейските навици може да се постигне успешно справяне с излишните килограми!

Изпитани трикове за справяне с излишните килограми

Собственоръчно приготвяне на храната

Оказва се, че усвояването на елементарни готварски умения е първата стъпка към редуциране на натрупаното тегло. Опитът на диетолозите сочи, че когато пациентите им сами приготвят храната си, те са значително по-придирчиви към качеството на вложените съставки. „Щом храната, която хората с наднормено тегло консумират ежедневно, отговаря на високи стандарти, това е ясен знак, че са започнали да водят здравословен начин на живот. Не е далече времето, когато ще влязат във форма“, категорични са специалистите по хранене и диететика.

Сервиране на ястията в по-малки чинии

Експериментално изследване, проведено от проф. Брайън Уансинк от Корнелския университет в САЩ, сочи, че намаляването на размера на чиниите с 5 см – от 30 на 25 см, води до понижаване на количеството приети калории с 22%. Малките чинии създават представата, че порцията е по-голяма, отколкото е в действителност. Това е предпоставка за по-бързо засищане. Ако диаметърът на чинията е под 24 см, участниците в експеримента си дават сметка за илюзията и отново са склонни да преяждат. Съветът на проф. Уансинк е хората, които се стремят към отслабване, да консумират ястията в чинии с диаметър не по-малък от 25 см. Така за една година могат да свалят до 8 кг от теглото си.

banner

Стриктно проследяване на двигателната активност

Проблеми като затлъстяване и наднормено тегло са пряко следствие от застоялия начин на живот. Справянето с тях предполага да се предприемат мерки срещу обездвижването. Това не означава задължително изтощителни тренировки във фитнес залата. И разходките в парка с по-бързо темпо от обичайното са добро начало за спечелване на вечната битка с кантара. За да са ефективни, те трябва да станат неизменна част от ежедневието. Специалистите са наясно колко трудно се поддържат мотивацията и дисциплината във времето. Инсталирането на мобилно приложение, което проследява двигателната активност, обаче помага това да се случи. То е изпитан начин за развиване на самодисциплина и стриктно придържане към целта.

Изпитано природно средство за успешно справяне с излишните килограми

Ефективността на предложените методи за справяне с излишното тегло може да се повиши многократно с приема на изцяло натуралния продукт Калорекс/Calorex®. Неговото име е синоним на здравословно отслабване. Безотказното му и щадящо действие се дължи на рационалната комбинация в състава му. Той съдържа екстракт, извлечен от тропичния плод Гарциния Камбоджа, и биоактивната форма на хром – хром пиколинат. Активните съставки спомагат за редуциране на телесната маса без драстично намаляване количеството на консумираната храна. Безспорното предимство на Калорекс е, че благоприятства топенето на мазнините по корема и талията. Точно те са особено упорити и трудни за елиминиране. Калорекс потиска апетита и осигурява по-стриктно придържане на отслабващия към предписаната диета.

Сподели: