Отслабване чрез промяна в часа за хранене

Учени от университета в Съри, Югоизточна Англия, установяват, че промяната в часа на хранене, допринася за по-бързото отслабване. Как са достигнали до това изненадващо заключение и кое природно средство помага да се увеличи благотворния ефект върху теглото?

Как изследователите откриват, че храненето в точно определени часове спомага за по-бързо отслабване?

„След като преди няколко години проф. Сатчидананда Панда от Институтът по биология „Солк“ в Калифорния, доказа, че лабораторните мишки, хранени с високомаслени храни на всеки осем часа, са в по-добра физическа форма, отколкото гризачите, приемали същите продукти, но по всяко време на денонощието, в научните среди започна да циркулира идеята, че часът на хранене е ключов фактор за отслабване. Ние решихме да проверим хипотезата и да проведем втори етап на проучването вече върху хора“, споделя д-р Джонатан Джонсън, главен автор на изследването. За целта той и екипът му започват 10-седмичен експеримент сред 16 доброволци със затлъстяване и наднормено тегло. Непосредствено преди началото участниците са подложени на изследвания за измерване на телесните мазнини, нивото на кръвната захар и количеството на холестерола и триглицеридите. Впоследствие са разделени в две групи на случаен принцип. Контролната група продължава да спазва обичайните си хранителни навици, а експерименталната е помолена да закусва 90 минути по-късно и да вечеря 90 минути по-рано от обичайното. Промяната цели участниците от втората група да ограничат с 3 часа ежедневния прием на храна. По време на експеримента доброволците и от двете групи водят дневник, в който записват количеството и вида на приеманата храна и продължителността на съня.

След 10 седмици членовете на научния екип правят повторни медицински прегледи и изследвания на участниците. При сравнителния анализ на резултатите прави впечатление, че членовете на експерименталната група, които са променили обичайния час на закуска и вечеря с 90 минути, са изгубили повече телесна мазнина и имат по-ниско ниво на глюкоза и холестерол в кръвта от участниците в контролната група. „Положителният ефект върху теглото, който оказва промяната в часа на хранене, се дължи на способността на организма да усвоява по-добре храната в определени часове на деня“, категоричен е д-р Джонсън.

banner

Кое природно средство спомага за здравословно отслабване без драстични диети?

Изхождайки от богатия си опит, водещи български специалисти по хранене и диететика препоръчват на хората, поели по пътя на отслабването, да съчетаят промяната в часа на хранене с приема на лидера в природосъобразното редуциране на теглото Калорекс / Calorex®. Този изцяло природен продукт без аналог на пазара у нас дължи мощното си действие на рационалната комбинация от 100 mcg хром пиколинат и 500 mg хидроксицитрат.

Хром пиколинатът е биологично активна форма на хрома. Освен че допринася за отслабването, като потиска апетита и засилва основната обмяна, той е незаменим коректор на инсулина и понижава серумния холестерол.

Хидроксицитратът е екстракт от тропическия плод Гарциния камбоджа. Избирателно увеличава изгарянето и потиска синтеза на упоритите мазнини в трудните зони на корема и талията, и има щадящо белтъчините действие. Като допълнителен ефект понижава нивото на триглицеридите и е добро решение за преодоляване на хиперлипидемията.

Доказано е, че редовният и продължителен прием на Калорекс по 2 капсули дневно 30 минути преди хранене значително увеличава ефекта от диетата и физическата активност. Продуктът е безопасен, подходящ е за дългосрочна употреба и е икономически изгоден.

Сподели: