затлъстяване сърдечни проблеми

Проучване доказва, че хората със затлъстяване са изложени на 50% по-голям риск от сърдечни заболявания, дори и нивата им на холестерол и кръвно налягане да са в норма. Хората, които са със степен на затлъстяване, но се смятат за клинично здрави, също са изложени на риск от сърдечно-съдови проблеми.

Изследване показва връзката между затлъстяване и повишен риск от сърдечни заболявания

Учените отдавна спорят дали е възможно човек със свръх тегло да бъде напълно здрав, въпреки високите нива на телесна маса (30 или повече). Според проучвания, един от трима души със затлъстяване попада в графата „здрав“, въпреки излишните килограми. Екип от учени от Института по приложни изследвания в областта на здравето към Университета в Бирмингам подлага под съмнение това твърдение в най-голямото по рода си изследване. Учените анализирали показателите на хора със затлъстяване, без метаболитни нарушения и диабет, и с нормално кръвно налягане и нива на холестерол. След това проследили колко от тях страдат от някое от четирите сърдечни заболявания – коронарна болест на сърцето, мозъчно-съдова болест, сърдечна недостатъчност и периферна съдова болест.

Резултати от изследването

В сравнение с хората с нормално тегло, тези със затлъстяване, но без придружаващи заболявания, били с 49% по-висок риск от развитие на коронарна болест на сърцето. При тях опасността от сърдечен удар била завишена със 7%, а рискът от сърдечна недостатъчност – до 96%. Хората със затлъстяване, които се смятали за практически „здрави” и нямали вредни навици, като тютюнопушене, също били със завишен риск от периферна съдова болест.

banner

„Идеята за „здравословно“ затлъстяване е мит и има какво да се направи от здравните експерти и хората със затлъстяване, за да се намали рискът от развитие на сърдечни заболявания.“ Това споделя д-р Риши Калеячети, водещият автор на изследването.

Какво може да се направи, за да се пребори затлъстяването и да се намали рискът от сърдечни заболявания?

Правилното решение е едно – да се свалят излишните килограми по възможно най-безопасния начин.

За целта има ефективно средство за сваляне на натрупаното тегло и редуциране на излишните мазнини, без рискове за здравето. Многобройни клинични проучвания доказват успеваемостта на  Калорекс/Calorex® в борбата с излишните килограми.

Калорекс е изцяло натурален продукт с високо качество. Съдържа комбинация от хидроксицитрат (екстракт от билката Гарциния Камбоджа) и хром пиколинат (биоактивна форма на хром). Хидроксицитратът намалява мазнините чрез увеличаване на горенето и потискане на синтезата им. Овладява силния апетит и ускорява обмяната на веществата в организма. Повлиява високия холестерол и нивата на триглицеридите в кръвта. Биоактивната форма на хром потиска фалшивото чувство за глад, спомага за подобряване на метаболизма и регулира инсулина.

За постигане на оптимален ефект при отслабване и изгаряне на излишните мазнини, се препоръчва Калорекс да се приема в комбинация със здравословна диета и повече движение.

Сподели: