защо пълнеем

Ако полагате усилия за извайване на мечтаната фигура, но все още си задавате въпроса „защо пълнеем?“, то следващите редове са за вас. Оказва се, че и най-добрата диета може да не помогне в борбата с излишните килограми, ако ежедневните ви навици създават пречки пред отслабването. В следващите редове вижте 3 неподозирани препятствия пред изгарянето на мазнините.

Хапвате в движение

Похапването на крак понякога е неизбежна част от натовареното ежедневие на съвременния човек. Но когато тази практика се превърне в ежедневен навик, последиците за фигурата обикновено не са никак добри. Причината е, че обикновено първият ни избор в бързината са полуфабрикатите – вкусни, но с ниска хранителна стойност и много калории. Бързите храни, към които спадат сладкишите, тестените закуски и почти всичко пакетирано обикновено съдържат много захар и мазнини. Същевременно те не доставят на организма витамини, минерали, протеини и фибри, които да ни заситят и съвсем скоро отново ще се почувствате гладни. Освен това е доказано, че храненето в движение повишава нивата на кортизол в организма. Хормонът на стреса се свързва с натрупване на излишни мазнини, най-вече в проблемните зони като корема и талията. За да излезете от порочния кръг в ежедневието, е важно предварително да планирате менюто си. Добър вариант е още от предната вечер или сутринта да приготвите здравословно хапване, което да вземете със себе си и да хапнете на спокойствие.

Защо пълнеем – главен „виновник“ са големите порции

Редица изследвания показват, че размерът на чинията или купата, от която се храните, може да повлияе на това какво количество изяждате. Големите съдове създават илюзия, че храната в тях е по-малко и вероятността да надвишите препоръчителния прием на калории е голяма. От друга страната малката чиния на подсъзнателно ниво създава усещане за ситост. Ето защо експертите съветват да изберете правилния сервиз за хранене, ако желаете да отслабнете.

Емоционално хранене

На мнозина се е случвало да прибягнат към храната като утеха и средство за успокояване на нервите при стресова ситуация. Обикновено, когато сме тревожни, се спираме на възможно най-лошия избор в менюто – порция пържени картофи, бургер или парче торта. Но е важно да осъзнаем, че „изяждането“ на негативните емоции няма да ни накара да се чувстваме по-добре! Хапването на висококалорични храни, когато сме под стрес, може да повиши нивата на кръвната ви захар, да увеличи производството на инсулин и да накара тялото да складира мазнини, вместо да ги изгаря. Тук вижте нашия наръчник за осъществяване на контрол върху храненето при силно емоционален период и го приложете при необходимост.

След като уточнихме защо пълнеем, ето как да отслабнем!

Природата има решение за здравословно и резултатно отслабване. Калорекс / Calorex® е рационална комбинация на две активни съставки с доказан ефект в горенето на мазнините – екстракт от Гарциния Камбоджа и хром пиколинат. При редовен прием на натуралното средство резултатите не закъсняват! Продуктът действа в посока понижено образуване на мазнини, най-вече в областта на корема и талията. Природното средство стимулира изгарянето на мазнини, но щади белтъчините. Това е безспорно предимство, защото спомага за съхраняване на мускулната маса при отслабване. Продуктът се приема по 2 капсули дневно, 30 мин преди хранене. Напълно безопасен е и подходящ за дълговременна употреба.

Сподели: