хранене при тренировка за отслабване

Ако спортувате редовно, а стрелката на кантара не мърда надолу, твърде вероятно е несъзнателно да допускате грешки във вашето хранене при тренировка за отслабване. Все пак според повечето експерти по хранене и диететика правилното хранене и добрият метаболизъм допринасят с около 70% за ефективността на борбата с наднорменото тегло и затлъстяването. Останалите 30% се падат на физическото натоварване.

Ето някои от най-големите грешки във вашето хранене при тренировка за отслабване, които затрудняват свалянето на килограми

Тренировка на празен стомах

Да тренирате на гладно е също токова неразумно, колкото да тръгнете на път, без да заредите автомобила с гориво. Създайте си навик да хапвате известно време преди активно физическо натоварване. Освен че ще ви даде енергия, храната ще подобри издръжливостта и ефективността от натоварването.

Приемът на храни, които са богати на мазнини или фибри

Сами по себе си тези храни са чудесни! Причината да ги избягвате преди тренировка обаче е, че се усвояват бавно от организма и излишно натоварят стомаха. В допълнение фибрите могат да доведат до подуване и газове.

Недостатъчен прием на течности преди натоварване

Дехидратацията предизвиква нарушение в електролитния баланс. Този дисбаланс може да има сериозни последици за здравето. С оглед на това задължително пийнете вода преди тренировка. Така ще се чувствате не само по-свежи и енергични, но и ще сте значително по-издръжливи. Всичко това, от своя страна, е предпоставка за горене на повече калории.

Пропускане на храненето след тренировка

Лъжете се, ако си мислите, че като прескочите следтренировъчното хранене, ще отслабнете по-бързо. Специалистите са категорични, че трябва да се яде след физическо натоварване, защото така се активизира метаболизма, оптимизира се изграждането на мускулна маса и се ускоряване изгарянето на калории.

След като разбрахте кои са най-честите грешки във вашето хранене при тренировка за отслабване, вижте кой природен продукт може да ускори топенето на килограми

Калорекс/Calorex® е вашият верен партньор в постигането на здравословно тегло. Този природен продукт от продуктовата линия Калорекс е идеалното допълнение към рационалното хранене и спорта. Способността му да топи мазнините (особено в корема и талията), да засилва метаболизма и да намаля апетита се дължи на рационалния му състав. Всяка капсула на Калорекс доставя на организма 500 mg екстракт от тропическия плод Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и 100 mcg биологично активна форма на хром (хром пиколинат). Съставките са съчетани така че да щадят белтъчините. Допълнително предимство на Калорекс е, че намалява нивото на триглицеридите и холестерола и регулира кръвната захар. Напълно безопасен е и има отлична поносимост. Подходящ е за продължителен прием. Дозира се по 2 капсули на ден, 30 минути преди хранене.

Сподели: