стратегия за отслабване

За да успеете здравословно да свалите излишните килограми трябва да следвате правилната стратегия за отслабване. Вижте кои са основните ѝ стълбове и на базата им изградете вашия план за отслабване.

Какво включва правилната стратегия за отслабване?

Балансиран режим на хранене

Няма нужда да поясняваме колко е важен здравословният начин на хранене за сваляне на излишните килограми. Той непременно трябва да съдържа трите групи макронутриенти – белтъци, въглехидрати и полезни мазнини, в съотношение според изискванията на индивидуалния организъм. Освен тях, към дневното меню трябва да се добави още изобилие от плодове и зеленчуци, за да се набавят и важните микроелементи. Приетите чрез храната калории трябва да са малко по-малко от ежедневно изразходваните, но достатъчно, за да се набави необходимата енергия. Най-добре е здравословният хранителен режим за отслабване да бъде разработен от специалист. В противен случаи има вероятност да се стигне до крайности, като твърде нисък калориен прием или дефицит на микро или макроелементи.

Добра физическа активност

Двигателната активност е сред задължителните елементи на правилната стратегия за редуциране на теглото. Спортуването спомага за забързване обмяната на веществата, ускоряване изгарянето на мазнини и заздравяване на мускулите. Освен това, физическите упражнения подпомагат работата на сърдечно-съдовата система, насищат мозъка с кислород и определено подобряват настроението. Изберете подходящата за вас физическа активност и горете калории, докато се забавлявате. Не забравяйте да бъдете активни и в ежедневието си извън времето за спорт.

Позитивна психологическа нагласа

Негативната психологическа нагласа се изгражда от грешната представа, че отслабване се постига чрез гладуване, лишения и изтощителни тренировки. Както вече научихте, това не е така.

След като формирате правилната стратегия за отслабване, трябва да повярвате в ефективността ѝ и в собствените си възможности. По пътя неминуемо ще срещнете трудности, които единствено трябва да ви мотивират да не се отказвате. Позитивната психологическа нагласа се сформира на базата на преодолените препятствия, отколкото на отсъствието на такива. След като свалите излишните килограми обаче, не бива да загърбвате здравословния начин на живот и да се завръщате към старите си навици. Добре е да продължите да поддържате постигнатото тегло и да се грижите за доброто си здраве.

Кой е финалният щрих на работещата стратегия за отслабване?

За да постигнете още по-голям ефект, създайте своята стратегия като комбинирате основните елементи на здравословното отслабване с прием на природни продукти. Те ще ви помогнат да се придържате по-стриктно към режима си на хранене за редуциране на излишното тегло и да задържите постигнатите резултати. Победете в битката с килограмите с тайното оръжие – продуктите от фамилия Калорекс. Те са създадени специално, за да се борят с проблемите наднормено тегло и затлъстяване. Успешно ги овладяват чрез подобряване на метаболизма и ускоряване горенето на излишни мазнини. Продуктите Калорекс съдържат висококачествени съставки от изцяло природен произход. Поради това не крият рискове за здравето.

Сподели: