потискане на апетита за сладко

Една от ефективните мерки за лесно отслабване и поддържане на нормално телесно тегло е потискане на апетита за сладко. А най-успешно това се постига чрез ежедневна консумация на засищащи храни, които намаляват чувството на глад за сладко. Вижте кои са те и ги включете към хранителния си режим за отслабване!

Здравословни храни за потискане на апетита за сладко

Чия

Малките семена са все по-популярни през последните години заради своите отличителни хранителни качества. Те съдържат омега-3 мастни киселини, диетични фибри, минерали (калций, калий, магнезий, селен, фосфор) и други полезни растителни съединения. Семената от чия съставляват около 40% разтворими фибри, които образуват гелоподобна субстанция в стомашно-чревния тракт. Това увеличава усещането за ситост и намалява желанието за сладки храни.

Зеленчуци

Включването на повече зеленчуци в хранителния режим може да е от полза за намаляване на желанието за сладко. Те са доста засищащи и съдържат изключително малко калории и голямо количество полезни фибри.

Кисело мляко

Полезният пробиотик съдържа достатъчно количество протеини, в комбинация с калций, който подсигурява здравето на костите, зъбите, ноктите и косата. Много често хората се доверяват на киселото мляко за утоляване на глада в следобедните часове на деня, когато желанието за сладко става непреодолимо. Препоръчително е да се уверите, че киселото мляко съдържа полезните живи бактерии и е без добавена захар.

Консумация на пълнозърнести храни за потискане на апетита за сладко

Те също са богати на фибри, които създават продължително усещане за ситост. Снабдяват организма с полезни витамини и минерали, като витамини от група B, магнезий, селен, фосфор, желязо, манган и др. Редовното им присъствие в хранителния режим съдейства за намаляване на желанието за консумация на сладки и калорични храни.

Храни, съдържащи полезни мазнини

Източниците на полезни мазнини са достатъчно засищащи и съдействат за регулиране нивата на кръвна захар. Обогатете режима си с достатъчно сьомга, зехтин, маслини, семена, ядки, авокадо и кокосово масло. Тези храни по естествен начин съдействат за намаляване на влечението към сладки храни. Освен това се отличават и с изключителни здравословни ползи.

Допълващо природно средство за потискане на апетита за сладко и контролиране на теглото

Едно от доказалите се на пазара природни средства за намаляване на телесното тегло и потискане на повишения апетит е Калорекс Апетин/Calorex® Apetin.

Калорекс Апетин съдържа висококачествена стандартизирана пиноленова киселина от ядки на Корейски бор. Съдейства за намаляване на силния апетит чрез стимулиране на пептидните хормони холецистокинин и глюкагон-подобен пептид-1, които създават чувство за ситост. Приемът на Калорекс Апетин потиска глада и по този начин намалява прекомерния прием на излишни калории. Така регулира теглото и спомага за изгаряне на мазнини и здравословно отслабване.

Калорекс Апетин се намира под иновативната форма течни капсули, която осигурява пълно усвояване на активната съставка от организма. Напълно безопасен е дори при продължителна употреба.

Сподели: