причини за натрупване на мазнини

Изследване на учени от университета в Гьотеборг, Швеция, показва, че хормоните се превръщат в причини за натрупване на мазнини при дамите. Ръководителите на проучването обръщат внимание на най-уязвимите зони в женското тяло, в които се складират мазнини под влияние на различни хормони. Вижте кои са те и какво е решението за изгаряне на мазнините в проблемните участъци.

Хормонални причини за натрупване на мазнини в проблемните зони при жените

Мазнините в областта на гръдния кош и ръцете са признак на ниски нива на тестостерон

В женския организъм също се секретира тестостерон, макар и в по-малки количества, отколкото при представителите на силния пол. За да се нормализират нивата му при дамите с дефицит на тестостерон, е добре в ежедневното меню да присъстват храни, богати на полезни мазнини. Също така трябва да се консумират повече протеини и храни, съдържащи витамин B. Благотворен ефект върху нивата на тестостерон и горенето на мазнини оказват и тренировките с тежести.

Колебанията в нивата на инсулина са причини за натрупване на мазнини в областта на гърба и ханша

Дамите, които искат да се избавят от този проблем, е добре да ограничат консумацията на захар и бързи въглехидрати. Препоръчително е два-три пъти в седмицата да се практикуват упражнения с продължителност 40 минути. Физическата активност спомага за контролиране нивата на глюкоза в кръвта.

banner

Мазнините по бедрата са резултат от действието на естрогените

Повишените нива на естрогени могат да се контролират чрез ускоряване на метаболизма. Храните, които спомагат за балансиране на естрогенните нива са броколи, спанак, бобови растения и ядки. Спинингът, плуването и кросът са идеални спортни активности за изгаряне на мазнини в областта на бедрата.

За трупане на мазнини в областта на корема и талията е отговорен кортизолът

Нивата му се нормализират чрез овладяване на ежедневния стрес. Също така е добре да се преустанови приема на кофеинови напитки и да се консумират храни с високо съдържание на витамин C.

Природна стратегия за ефективно изгаряне на мазнините във всички проблемни зони на тялото

За успешно изгаряне на натрупаните мазнини във всички уязвими зони, и жените, и мъжете, могат да се доверят на Калорекс/Calorex®. Природният продукт е специално създаден, за да топи упоритите мазнини, като се прицелва в най-проблемите участъци – корема и талията. Проучвания показват, че мощната комбинация от активни съставки – хром пиколинат и екстракт от Гарциния Камбоджа, способства за естествено намаляване на теглото. Калорекс подпомага горенето на излишни мазнини, ускорява обмяната на веществата, щади мускулната маса, контролира кръвната захар и триглицеридите. Препоръчва се за прием в комбинация с хранителен режим за отслабване и повишена физическа активност. Калорекс осигурява по-стриктно придържане на отслабващия към предписания хранителен режим, по-голяма жизненост и естествено овладяване на силния апетит. Поради изцяло природния произход на активните съставки не се наблюдават странични ефекти, дори при продължителна употреба.

Сподели: