жени с наднормено тегло

При жени с наднормено тегло рискът от развитие на астма е много по-голям, отколкото при тези с нормално тегло. Това сочи проучване на американския Център за контрол и превенция на заболяванията. Продължавайте да четете, за да разберете повече за изследването!

Ето как учените установяват, че жени с наднормено тегло са изложени на повишен риск от астма

Американските учени проследяват състоянието на няколко хиляди мъже и жени над 20-годишна възраст, които са с наднормено тегло. Оказва се, че 15% от жените са с астма. За сравнение процентът на астматичките сред жените с нормално тегло е около 7%.

Изследователите елиминират действието на други фактори, които оказват влияние върху повишеното разпространение на астма сред жените с наднормено тегло. Специалистите не отчитат данни за връзка между теглото и риска от развитие или обостряне на астма при мъжете.

banner

Особености на астма при жени с наднормено тегло

Учените установяват, че астмата при жените с наднормено тегло има своите особености. Това я прави по-трудна за овладяване от стандартните форми на заболяването (алергична астма, нощна астма, аспирин-чувствителна астма или астма при физическо натоварване).

Специалистите отдават по-мъчителната борба с астма при жени с наднормено тегло на:

  • големите мастни отлагания в организма – те предизвикват промени в секрецията на някои хормони и провъзпалителни фактори
  • увреждането на черния дроб – организмът не успява да изведе и неутрализира своевременно излишните или вредни субстанции. Това провокира различни алергични реакции, включително и астматични пристъпи.
  • влошаването на дихателните функции и затрудненото дишане

Изследователите са категорични, че за да се прекъсне причинно-следствената връзка между астмата и наднорменото тегло е нужно да се вземат спешни мерки за справяне с излишните килограми.

Помощ от природата, на която жените с наднормено тегло могат да разчитат, за да влязат във форма и да намалят риска от астма

За спечелване на борбата с наднорменото тегло жените спокойно могат на разчитат на Калорекс/Calorex®. Този природен продукт е специално разработен, за да топи излишните мазнини в тялото. Ефектът е особено забележим в областта на корема и талията. Изключително предимство е, че Калорекс щади белтъчините. Действието на този виден член на фамилия Калорекс се дължи на уникалното съчетание от екстракт на тропическия плод Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и биологично активна форма на хром (хром пиколинат). Съставките са така подбрани, че взаимно да допълват и усилват своето действие. С Калорекс се постига здравословно намаляване на теглото, без гладуване и странични ефекти. За постигане на оптимални резултати се препоръчва приемът на Калорекс да се съчетае със здравословен хранителен режим и редовна двигателна активност. Дозира се по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене.

Сподели: