борба със затлъстяването

Съвременното общество днес, повече от всякога, е необходимо да поведе активна борба със затлъстяването. Почти всички страни в Европа отчитат ръст на броя на хората, страдащи от затлъстяване, а проблемът не подминава и децата. Според статистически данни, двама от трима българи са с наднормено тегло и затлъстяване, а страната ни е на 10-то място на Стария континент по показателя затлъстяване.

Препоръки за изграждане на успешна стратегия за борба със затлъстяването

Поставяне на цели

Специалистите съветват, че за да доведе до желания резултат, борбата с наднорменото тегло и затлъстяването трябва да започне с формиране на адекватни цели. Те могат да бъдат краткосрочни, като отслабване с 1 килограм за 1 седмица, или ефективно сваляне на 5 килограма за месец. Дори загубата на само 5% от теглото носи големи ползи за здравето. Тя намалява значително риска от диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания, които основно застрашават хората със затлъстяване.

Старт на горенето на излишни мазнини

За да има успех борбата с излишните килограми, от съществено значение е да се постигне ефективно топене на натрупаните мазнини. Важно е да се подчертае, че борбата със затлъстяването изисква време и напредване с малки стъпки. Екстремните диети за бързо топене на мазнини и сваляне на килограми не се препоръчват. Те могат да бъдат опасни за здравето и да доведат до йо-йо ефект.

banner

Хората с висока степен на затлъстяване е важно първо да стопират натрупването на допълнителни излишни килограми. При хора с индекс на телесната маса над 25, поддържането на теглото и превенцията от допълнително затлъстяване се посочва като изключително важна задача.

Повишаването на двигателната активност, в комбинация със здравословно хранене, ще помогне на организма да ускори метаболизма. По този начин ще се постигне ефективно изгаряне на мазнини, сваляне на излишното тегло и оформяне на фигурата.

Овладяване на апетита – една от най-важните стъпки за спечелване на трудната борба със затлъстяването

Много хора с наднормено тегло и затлъстяване споделят, че изпитват неконтролируем апетит. Решението на проблема се крие в прием на правилния продукт за регулиране на апетита. За целта можете да се доверите на изпитаното в практиката натурално средство за намаляване на апетита Калорекс Апетин/Calorex® Apetin.

Калорекс Апетин е природен продукт, съдържащ пиноленова киселина от ядки на Корейски бор. Чрез мощната активна съставка се стимулират пептидните хормони холецисто-кинин [ССК] и глюкагон-подобен пептид 1 [GLP1]. Те създават чувство за ситост и предпазват от излишен прием на калории. По този начин, за да задоволи енергийните си нужди, тялото ще е принудено да премине към горене на мазнини, които е натрупало в излишък.

Калорекс Апетин се намира под формата на течни капсули, които позволяват бързо и цялостно усвояване на продукта. Отличава се с висок профил на безопасност и няма противопоказания.

Сподели: