диети опасност

Вижте на кои 3 диети не бива да се доверявате, тъй като те ви излагат на опасност. Повишеният здравен риск се дължи на факта, че те изключват цели хранителни групи от ежедневното меню, без които организмът не може да функционира правилно.

3 диети, които крият сериозна опасност за здравето

Диета на Аткинс

Диетата на Аткинс носи името на своя създател – американският кардиолог д-р Робърт Аткинс. Тя е измислена през 1970 г. и се радва на изключителна популярност до началото на 90-те години. Обещава понижаване на телесното тегло с цели 7 кг за половин месец. За целта драстично се намалява приемът на въглехидрати (основният източник на енергия) и се дава приоритет на белтъчините. Допуска се и прием мазнини.

Според специалистите този хранителен режим е неефективен и вреден за тялото. Причините – водното съдържание в тялото намалява, а това забавя метаболизма. Освен че процесът на отслабване се затруднява, прекомерната консумация на белтъчини може да доведе до сърдечни проблеми.

banner

Диета на Дюкан

Този хранителен режим е изготвен от французина Пиер Дюкан, който е лекар и диетолог. Диетата е разделена на 4 етапа – ударен, смесен, преходен и стабилизиращ. При ударния етап се консумират само храни, богати на белтъчини. При смесения – към протеините се добавят и зеленчуци. Преходният период е доста разнообразен по отношение на храните. Позволени са дори хлябът и плодовете с ниско съдържание на захар. Стабилизиращият етап се състои в разнообразно хранене, което цели запазване на желаното тегло.

Специалистите по хранене и диететика са единодушни, че режимът на Дюкан крие своите рискове. Те предупреждават, че ударният период, в който се набляга на белтъчините, води до понижаване на водното съдържание в тялото. Заради загубата на вода кожа изглежда повяхнала и сива.

Нискокалорийна диета

Както подсказва наименованието, това е хранителен режим с нисък прием на калории (до 800 калории дневно). В резултат организмът получа до 3 пъти по-малко енергия от нормалното. Проблемите, които този начин на хранене води със себе си са зрителни нарушения, понижен имунитет и забавен метаболизъм.

След като се запознахте с 3-те диети, които излагат здравето на опасност, вижте как да постигнете здравословно тегло

Здравословното отслабване включва три основни стъпки – балансиран хранителен режим, движение и употреба на природния продукт Калорекс/Calorex®. Този виден представител на фамилия Калорекс съдържа комбинация от биологичноактивна форма на хром и екстракт от плода Гарциния Камбоджа. Съставките са комбинирани така че да увеличават изгарянето на излишните мазнини, да намаляват тяхното образуване и да повишават метаболизма. В допълнение Калорекс намалява апетита, регулира кръвната захар и нивото на триглицеридите. Продуктът има отлична поносимост и е подходящ за дълготрайна употреба.

Сподели: