не на диетите

„Кажете „не“ на диетите!“ Това е апелът на все повече наши и чужди специалисти по хранене и диететика. Разберете каква са мотивите им и как да се постигне трайно и здравословно отслабване.

Ето защо трябва да кажете „не“ на диетите

Болшинството от диетолозите се обединяват около идеята, че изтощителните диети са не само неефективни, но и опасни за здравето. Режими, които ограничават или изключват цели групи хранителни вещества, провокират много здравословни проблеми. Освен това крият риск от йо-йо ефект, който настъпва веднага щом се премине към стария режим на хранене. И накрая практиката показва, че много хора се провалят в този тип диети чисто психологически. „В момента, в който кажем диета, хората разбират глад. И казват – утре съм на диета, днес ще изям хладилника“, припомня известната диетоложка д-р Енджи Касабие. „Всъщност, аз мразя думата диета. Диетата не е нищо повече от начин на хранене, това е навик. Даже хората, които са с нарушен хранителен режим, също пазят диета, само че друга. Някои хора ядат много малко и имат нарушена диета, други ядат много и също са с нарушена диета, хора, които ядат нормално, са с нормална диета“, продължава д-р Касабие.

След като кажете „не“ на диетите, вижте как да се справите с излишните килограми, без да рискувате здравето си

В медицинската практика се прилага комплексен подход в лечението на затлъстяване и наднормено тегло. Водещ е принципът за спазване на диетичен режими, съставен от специалисти. С негова помощ се цели да се повлияе върху двете страни на енергийното равновесие – понижаване приема и увеличаване разхода на енергия. Включва се и двигателна програма. Наред с повишаване на енергоразхода тя има за цел да ускори метаболизма. Това е и от важно значение за задържане на постигнатото тегло. Когато е нужно, се прилага висококачествен продукт, който подкрепя усилията на отслабващия и повишава ефективността на терапията.

banner

По-ефективно и трайно отслабване с помощ от природата

Калорекс/Calorex® е изцяло природен продукт, който подпомага намаляването на телесното тегло по естествен и здравословен начин. Неговите две активни съставки – хидроксицитрат и хром пиколинат – взаимно усилват и допълват своето действие. Установено е, че тяхната комбинация повишава три пъти ефекта в сравнение с прилагането само на диета. Благодарение на рационалния си състав Калорекс избирателно увеличава изгарянето на мазнини и намалява тяхното образуване, щади белтъчините, намалява апетита и ускорява метаболизма. Доказано е, че след употребата на Калорекс в продължение на осем седмици, теглото намалява с над 5 кг. В допълнение Калорекс осигурява по-стриктното придържане на отслабващия към предписаната диета. Калорекс се дозира по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене.

Сподели: