отслабване без глад и диети

Мечтата на хората с излишни килограми е отслабване без глад и диети. И макар да звучи като химера, това е напълно възможно и в пъти по-ефективно, отколкото прибягването до екстремни диети. Вижте кои стратегии помагат за постигане на успешно и трайно отслабване без лишения.

Добри практики за отслабване без глад и диети

Пиене на вода преди хранене

Една чаша от живителната течност доказано помага за горене на нежеланите мазнини и килограми. Приета тридесет минути преди ядене, тя активира храносмилателната система и създава усещане за ситост. В резултат вълчият глад изчезва, скоростта на хранене значително се забавя и рискът от преяждане се свежда до минимум.

По-дълго дъвчене на храната

Болшинството от хората, които водят изтощителна битка с килограмите, често се провалят в опита да отслабнат, тъй като не дъвчат достатъчно дълго храната. Факт е, че придобиването на този навик изисква време. Веднъж усвоен обаче той носи редица ползи за храносмилателното здраве и за постигане на мечтаната фигура. Продължителното раздробяване и стриване на храната в устната кухина спомага за по-добро усвояване на хранителните вещества. По-дългото дъвчене на храната води и до намаляване количеството на приетите калории.

banner

Правилно комбиниране на храните за отслабване без глад и диети

Неправилно съчетани, нискокалоричните храни крият същите рискове от напълняване, както чистите калорийни бомби. Това не бива да учудва никого, тъй като “грешните” комбинации са трудни за усвояване от стомаха. Съветът на специалистите е придържането към максимално опростено меню, в основата на което стои балансът между протеини и въглехидрати.

Използване на подправки

Оказва се, че подправките трябва да присъстват в кухнята не само на всеки уважаващ себе си кулинар, но и на хората, решили да отслабнат. Добавяни към храната в умерени дози, те ускоряват метаболизма и тялото гори калории, дори когато е в покой. Абсолютни първенци в ароматното отслабване са джинджифилът и червената чушка. Те са широкодостъпни и дават възможност да се добавят към разнообразни ястия.

За трайно отслабване без глад и диети помага приемът на природни средства, които потискат апетита

Приемът на природни продукти, които регулират чувството за глад, е един от най-важните фактори за успеха при отслабване. Водещите специалисти по диететика у нас препоръчват на своите пациенти с излишно тегло да се доверят на Калорекс Апетин/Calorex® Apetin. Той е толкова специален, защото е единственото разработено, патентовано и научно доказано средство за потискане на апетита на пазара у нас. Пиноленовата киселина от ядки на Корейски бор в състава му значително намалява желанието за ядене и създава чувство за ситост. По този начин Калорекс Апетин възпрепятства приема на допълнителни калории и предотвратява опасността от преяждане. Калорекс Апетин може да се приема от хора с наднормено тегло и затлъстяване, както и от такива с нормално тегло, но силен апетит. Напълно безопасен е поради изцяло естествения си произход.

Сподели: