отслабване вода

Много изследвания подкрепят теорията, че пиенето на вода е полезно за отслабване. Хидратацията е ключова за много фактори, които оказват влияние върху отслабването, включително храносмилането и мускулната функция.

6 ползи от пиенето на вода при отслабване

Много изследвания показват известна положителна връзка между увеличената консумация на вода и загубата на тегло.

Водата е естествено средство за потискане на апетита

Когато стомахът усети, че е пълен, той изпраща сигнали до мозъка, които да стопират храненето. Водата заема място в стомаха, което създава усещане за ситост и води до намаляване на глада. Също така човек може да обърка чувството на жажда с това на глад. Пиенето на чаша вода преди да посегнете към нещо за ядене, може да помогне за ограничаване на ненужните похапвания.

banner

Водата увеличава горенето на калории

Проучване от 2014 година показва, че 12 души, които пият 500 ml студена вода или вода със стайна температура, са увеличили енергийния си разход. Те горят между 2-3% повече калории от обикновено, 90 минути след като са изпили водата. Пиенето на студена вода може допълнително да увеличи изгарянето на калории, защото тялото изразходва енергия, за да загрее водата за храносмилането.

Водата помага за прочистване на тялото

Когато тялото е дехидратирано, то не може ефикасно да отстрани отпадъците като урина и изпражнения. Водата помага на бъбреците да филтрират токсините и отпадъците, докато същевременно запазват основните хранителни вещества и електролити. Дехидратацията може да бъде причина за запек. Водата подпомага движението на изпражненията. Когато тялото не се прочиства правилно, може да почувстваме подуване и умора. Добрата хидратация помага да избегнем задържането на отпадъци, които могат да са причина за натрупване на излишни килограми.

Пиенето на вода може да намали общия прием на калории от течности

Сода, сок, подсладено кафе – често пренебрегваме калориите, които приемаме под формата на напитки. Замяната на висококалорични напитки като алкохол или газирано с вода може да има дългосрочни ползи при отслабване.

Водата е необходима за изгаряне на мазнини

Без вода тялото не може правилно да метаболизира натрупаните мазнини и въглехидрати. Процесът на метаболизиране на мазнините се нарича липолиза. Първата стъпка от този процес е хидролизата, която се случва, когато водните молекули взаимодействат с триглицеридите, за да създадат глицерол и мастни киселини. За да изгорим складираните мазнини, е задължително да приемаме достатъчно вода.

Водата помага при тренировки

Упражненията са важен компонент на всеки план за отслабване. Водата помага на мускулите, съединителната тъкан и ставите да функционират правилно. Добрата хидратация минимализира риска от мускулни крампи и умора, които мога да са пречка за ефективна тренировка.
Природен продукт за подкрепа на организма в борбата с излишните килограми

За да изваяте мечтаната от вас фигура, се доверете на Калорекс КЛА/Calorex® CLA. Този изцяло природен продукт подпомага здравословното отслабване като:

  • Потиска усвояването на мазнините
  • Ускорява метаболизма на организма
  • Повишава изразходването на енергия по време на сън

Безотказното действие на продукта в борбата с излишните килограми се дължи на стандартизираната конюгирана линолова киселина в състава му. Продуктът действа на ензимно ниво и не позволява натрупване на мазнини в мастните клетки. Линоловата киселина помага на хората с висок холестерол да овладеят нивата му, като също така допринася за стабилизирне на кръвната захар. Продуктът е отлично допълнение към здравословните режими на хранене и спорт.

Сподели: