спорт за отслабване

Практикуването на спорт за отслабване има много положителни ефекти за здравето ни. Физическата активност е враг на излишните килограми. Редовните упражнения забързват метаболизма и подпомагат здравословното отслабване.

През летните месеци практикуването на спорт за отслабване на открито е една добра алтернатива на пълните фитнес зали. Хубавото време предразполага да се отдадем на любимите физически активности навън. А вирусното заболяване Ковид-19 е причина все повече хора да изберат спорт за отслабване, който може да се практикува и на чист въздух. Тренировките на открито ни позволяват да избегнем струпването на хора в затворени пространства.

Първата стъпка е да изберем подходящ за нас спорт за отслабване

При избора на подходящи физически активности е важно да се съобразим с няколко фактора. Това са здравословното ни състояние, целта на отслабването и личните ни предпочитания относно физическата активност.

banner

Ефективни тренировки, които може да изпълняваме на открито

  • Джогинг (по-ниско по интензитет бягане) – при изпълнение на това анаеробно упражнение организмът ни изгаря излишните калории най-бързо. Тичането натоварва едновременно всички основни мускулни групи в тялото. При джогинг тялото ни консумира по-високи количества кислород, следователно изразходваме повече калории.
  • Колоездене – за хората, които не са фенове на тичането, добър вариант е карането на колело. Това е подходящ спорт за отслабване, защото осигурява на тялото ни едновременно висок разход на калории и добра мускулна тренировка.
  • Изкачване на стълби – освен, че ни изпотява обилно, това упражнение е много добро за стягане на краката. Направете колкото може повече повторения на изкачване и слизане по стълбите с бърз ход. Подходящо място да се упражнявате на открито са стадионите, където има доста стълби.
  • Скачане на въже – това познато от детството ни упражнение гори излишните калории и увеличава физическата издръжливост
  • Преходи – разходките в планината се отразяват добре на здравето. Планинското ходене за 3-4 часа може да изгори повече калории от 30-40 минути тичане. Също така умората от разходката е по-малка отколкото тази при бягането. Ако това е вашият спорт за отслабване си запазете един уикенд за чистия въздух и красивите гледки в планината.
  • Плуване – този спорт е полезен за цялото ни тяло – гори калории, подобрява мускулатурата, намалява стреса. Можем да плуваме в морето или да посетим открит басейн в града.

Здравословни препоръки при практикуване на спорт за отслабване на открито

  • Не забравяйте да се хидратирате – приемайте вода на всеки 15-20 минути, за да имате енергия и сила по време на тренировка. Когато се потим по време на спорт, организмът ни губи вода. За да компенсираме тези загуби, трябва да приемаме нови течности. Дехидратацията на тялото може да доведе до чувство на отпадналост, замаяност или дискомфорт. Тези симптоми са особено опасни, когато тренираме навън и температурите са високи.
  • През лятото тренирайте навън рано сутрин – когато спортуваме на открито, а температурите са високи, излагаме тялото си на риск от прегряване. Освен това ранните часове са подходящи при спорт за отслабване, защото метаболизмът се засилва и горим повече мазнини.
  • Избягвайте прилепнали по тялото дрехи по време на физическа активност – през лятото тялото противодейства на горещината като отделя по-голямо количество пот, а по-свободните дрехи и леките материи позволяват по-бързо охлаждане на организма.
  • Изберете правилното място за тренировка – когато спортуваме навън трябва да съобразим тренировката си с околната температура. Препоръчва се да изберем сенчеста локация и да не излагаме тялото си на прякото въздействие на слънцето.

Комбинирайте активно движение, балансирано хранене и ефективен природен продукт за здравословно отслабване

Приемът на Калорекс/Calorex® е препоръчителен, ако искаме да влезем във форма и да поддържаме доброто си здраве. Комбинацията на екстракт от Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат) и хром пиколинат в състава на този природен продукт топи мазнините на корема и талията.

Хидроксицитратът увеличава изгарянето и потиска синтеза на мазнините, но в същото време има щадящо белтъчините действие. Потиска апетита и подобрява основната обмяна. Хром пиколинатът намалява телесното тегло като потиска апетита и засилва основната обмяна. Тази ефективна комбинация в състава на природния продукт гарантира намаляване на телесното тегло по естествен здравословен начин, без да се налага спазване на рестриктивни диети. Максимален ефект се постига при прием на природния продукт в комбинация с подходящ хранителен и двигателен режим.

Сподели: