да влезем във форма за лятото

Да влезем във форма за лятото, когато остава толкова малко до официалното му начало? Възможно ли е? Това се питаме често на прага на летните ваканции. Естествено, че да! Стига да следваме определени препоръки. Това казват специалистите. А ето и самите препоръки…

Закуската е задължителна

Яденето сутрин не бива да се пропуска. То осигурява на тялото витамини, минерали и други важни микроелементи, които му дават сили до следващото основно хранене – обядът.

Освен че зарежда с енергия, закуската предпазва от преяждане. Ако я пропуснем, има голяма вероятност да прекалим с обедното ядене или постоянно да си хапваме по нещо „малко“ през деня.

banner

Храненето сутрин си има и други предимства – подобрява работата на мозъка и настроението.

По отношение на това какво трябва да включва една балансирана закуска специалистите са категорични – млечни продукти, зърнени храни, източник на протеин и плодове.

Промяната в хранителния режим, начина на приготвяне на храната и хранителните навици не трябва да се отлага, ако искаме да влезем във форма за лятото

Внасянето на промени в диетата е ключово условие за добро здраве и външен вид през летните дни. Желателно е безалкохолните, кофеиновите и алкохолните напитки да се заменят с вода. Вредните наситени и транс мазнини – с добри ненаситени мазнини.

Начинът на приготвяне на храната е също толкова важен, колкото самото хранене. Добре е храните да преминават възможно най-малка термична обработка, за да запазят полезните си вещества. За предпочитане е да се консумира храна от вкъщи, вместо такава от кулинарен магазин или от топлата витрина на супермаркета.

И последно, но не по важност – силно препоръчително е да се яде често, но по малко. За целта храната за ден се разпределя в 5 хранения – закуска, предиобедна закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря.

Активен живот всеки ден

Без повишаване на физическата активност в ежедневието е просто немислимо да изглеждаме и да се чувстваме добре. Ето защо е нужно да се движим повече. Ходенето до автобусната спирка, занимаването с дейности в градината, предпочитането на стълби вместо асансьор. Това са все неща, които ще повдигнат тонуса и настроението ни и ще ни накарат да изгорим повече калории. А когато се почувстваме готови, можем да включим кратки силови или аеробни тренировки за цялото тяло. Естествено те трябва да са съобразени с възрастта и физическото ни състояние.

Доказан помощник, който ни помага да влезем във форма през лятото

Водещи специалисти по хранене и диететика у нас препоръчват Калорекс/Calorex® като допълващо средство към храненето и спорта. Продуктът е изцяло натурален и по напълно естествени механизми влияе на метаболизма, апетита и телесните мазнини. Благодарение на рационалната комбинация от екстракт от Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и биологично активна форма на хром (хром пиколинат):

Важно преимущество на продукта е, че:

  • щади белтъчините
  • напълно безопасен е
  • има отлична поносимост
  • подходящ е за дълговременна употреба

Наличен е в аптечната мрежа в страната. Може да бъде поръчан и от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където често има изгодни промоции.

Сподели: