как да се движим повече

Много хора си задават въпроса „Как да се движим повече?”. Най-често това са хора, които искат да бъдат по-активни и да свалят излишните килограми, но са твърде заети в ежедневието. За тях сме подготвили тази статия. В нея ще дадем съвети за по-активен живот, който да подпомогне отслабването и подобряването на здравето.

Планиране на кратка тренировка

Всяка тренировка, дори и кратката, е по-добре от никаква. За това се постарайте поне няколко пъти в седмицата да отделяте време, за да тренирате по-малко. Нека това стане с 15, 20 или 30-минутни тренировки – аеробни или силови. Те могат да бъдат за цялото тяло или с фокус за определени мускулни групи. Да се изпълняват в домашни условия или навън сред природата.

Повишаване на спонтанната физическа активност – ето как да се движим повече в ежедневието

Спонтанната активност е тази, която е свързана с двигателна дейност, различна от спорт. Примери за това са ходенето до автобусната спирка, работата в градината, изкачване на стълби, вместо взимане на асансьора. За това, ако искате да се движите повече в ежедневието си и да горите повече калории, просто бъдете по-активни. Ангажирайте се с домашна работа, ходете до магазина пеша, играйте с децата или домашните любимци.

banner

Как да се движим повече с активности сред природата?

Лятото е на прага ни – най-благоприятното време за отдих и наслада сред природата. Не пропилявайте почивните си дни в стоене вкъщи и пренаспиване. Задължително отделяйте по няколко часа всеки уикенд за активности сред природата. Отидете на онова красиво място, което отлагате от толкова време. Покарайте велосипед. Разходете се в парка. Посетете нов град. Плувайте.

Разчупване на рутината за хората със седящи професии

Хората, работещи на бюро, седят с часове, като така губят възможността за изгаряне на няколкостотин калории. На тях се препоръчва да използват всяка свободна минута за движение – да се разхождат или тренират в обедната почивка. Те могат и да разчупят рутината, като опитат да стоят прави, докато работят. Във все повече офиси навлизат високи, правостоящи бюра. Възможност за използване на такова бюро има и у дома. Ако не сте фен на иновацията, заложете на класиката. На всеки половин – един час работа взимайте кратка почивка за изкачване на стълби, клекове или просто за разходка.

Активно движение, в комбинация с още едно средство за ефективно и здравословно отслабване

Повечето двигателна дейност в ежедневието несъмнено стимулира здравословното отслабване. Това, което можете да добавите към активния си начин на живот за още по-добри и бързи резултати, е прием на Калорекс/Calorex®. Продуктът е природно средство, ефективен помощник за отслабване. То е идеално допълнение към здравословната диета и активен живот на хората, решили да свалят излишните килограми. Ефектът му се дължи на рационална комбинация от две висококачествени естествени съставки. Това са екстракт от Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и биоактивна форма на хром (хром пиколинат). Благодарение на тях, продуктът подпомага горенето на мазнини и потиска образуването им. Овладява силния апетит, забързва метаболизма, стимулира свалянето на излишно тегло и дава повече жизненост. Действа безотказно и без странични ефекти.

Сподели: