Природните продукти за намаляване на теглото

Приемът на природни продукти за отслабване има редица предимства пред употребата на синтетични средства за намаляване на теглото. Научете повече за доказаните ефекти на две от най-използваните натурални средства за здравословно сваляне на килограми в следващите редове.

Природни продукти за отслабване с научно доказано положително действие

Екстрактът от билката Гарциния Камбоджа – хидроксицитрат, и биоактивната форма на хром – хром пиколинат, са продукти с естествен произход. Техният ефект при отслабване е доказан в множество клинични проучвания. Ето какво се знае за тях.

Екстракт от Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат)

През 1965 г. Lewis & Neelakantan откриват, че активната съставка в екстракта от билката Гарциния Камбоджа е хидроксицитрат. По-късно те доказват, че хидроксицитратът потиска синтезата на мастните киселини и холестерола. След тяхното проучване, други учени доказват, че приемът на хидроксицитрат намалява нивото на мазнини, без да разгражда белтъчините и мускулната маса. След изследване на ефектите на хидроксицитрата и при хората, се доказва, че той спомага за намаляване на теглото с 2 килограма на седмица.

banner

Хидроксицитратът действа и за потискане на апетита. Нивото на гликоген в клетките на черния дроб служи като индикатор за регулиране на апетита. При увеличаване на гликогена в хепатоцитите се изпраща сигнал към мозъка за потискане на апетита. Учени са доказали, че именно хидроксицитратът влияе върху глюкогенезата, и по този начин повлиява и апетита.

Хидроксицитратът увеличава изгарянето на мазнини и потиска синтезата им, като така намалява количеството им. Също така има щадящо белтъчините действие. При калориен дефицит, мазнините и белтъчините се използват за източник на енергия. При прием на хидроксицитрат се засилва изгарянето на мазнини и се намалява разграждането на белтъци. Така се запазва мускулната маса при отслабване.

Хром пиколинат

Хром пиколинатът е биологичноактивна форма на хрома. Важният минерал хром играе значима роля при обмяната на веществата и регулиране на инсулина. Последният е хормон, който спомага за натрупването на мускулна маса, образуването на енергия, контролирането на апетита и горенето на мазнини. С влиянието си върху инсулина, хром пиколинатът спомага за улесняване на превръщането на глюкозата в енергия. По този възпрепятства натрупването ѝ под формата на мазнини.

Комбинация между хидроксицитрат и хром пиколинат с максимален ефект за намаляване на теглото и изгаряне на мазнините

Клинични проучвания показват, че приемани заедно, хидроксицитратът и хром пиколинатът имат взаимно потенциращо ефектите си действие. Съчетанието им повишава три пъти успеха при сваляне на килограми, в сравнение с прилагането само на диета. Балансирана комбинация от хром пиколинат и хидроксицитрат ще откриете в природното средство за здравословно отслабване Калорекс/Calorex®.

С Калорекс се постига сваляне на излишното тегло по напълно естествен начин и без странични ефекти. Приемът му спомага за изгаряне на натрупаните мазнини, с фокус върху корема и талията, ускоряване на метаболизма и потискане на апетита. Препоръчва се Калорекс да се приема в съчетание със здравословен хранителен и двигателен режим за отслабване.

Сподели: