Природни продукти за отслабване – безопасни и високоефективни!

Приемът на природни продукти за отслабване има редица предимства пред употребата на синтетични средства за намаляване на теглото. Научете повече за доказаните ефекти на две от най-използваните натурални средства за здравословно сваляне на килограми в следващите редове.

Природни продукти за отслабване с научно доказано положително действие

Екстрактът от билката Гарциния Камбоджа – хидроксицитрат, и биоактивната форма на хром – хром пиколинат, са продукти с естествен произход. Техният ефект при отслабване е доказан в множество клинични проучвания. Ето какво се знае за тях.

Екстракт от Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат)

През 1965 г. Lewis & Neelakantan откриват, че активната съставка в екстракта от билката Гарциния Камбоджа е хидроксицитрат. По-късно те доказват, че хидроксицитратът потиска синтезата на мастните киселини и холестерола. След тяхното проучване, други учени доказват, че приемът на хидроксицитрат намалява нивото на мазнини, без да разгражда белтъчините и мускулната маса. След изследване на ефектите на хидроксицитрата и при хората, се доказва, че той спомага за намаляване на теглото с 2 килограма на седмица.

Хидроксицитратът действа и за потискане на апетита. Нивото на гликоген в клетките на черния дроб служи като индикатор за регулиране на апетита. При увеличаване на гликогена в хепатоцитите се изпраща сигнал към мозъка за потискане на апетита. Учени са доказали, че именно хидроксицитратът влияе върху глюкогенезата, и по този начин повлиява и апетита.

Хидроксицитратът увеличава изгарянето на мазнини и потиска синтезата им, като така намалява количеството им. Също така има щадящо белтъчините действие. При калориен дефицит, мазнините и белтъчините се използват за източник на енергия. При прием на хидроксицитрат се засилва изгарянето на мазнини и се намалява разграждането на белтъци. Така се запазва мускулната маса при отслабване.

Хром пиколинат

Хром пиколинатът е биологичноактивна форма на хрома. Важният минерал хром играе значима роля при обмяната на веществата и регулиране на инсулина. Последният е хормон, който спомага за натрупването на мускулна маса, образуването на енергия, контролирането на апетита и горенето на мазнини. С влиянието си върху инсулина, хром пиколинатът спомага за улесняване на превръщането на глюкозата в енергия. По този възпрепятства натрупването ѝ под формата на мазнини.

Комбинация между хидроксицитрат и хром пиколинат с максимален ефект за намаляване на теглото и изгаряне на мазнините

Клинични проучвания показват, че приемани заедно, хидроксицитратът и хром пиколинатът имат взаимно потенциращо ефектите си действие. Съчетанието им повишава три пъти успеха при сваляне на килограми, в сравнение с прилагането само на диета. Балансирана комбинация от хром пиколинат и хидроксицитрат ще откриете в природното средство за здравословно отслабване Калорекс/Calorex®.

С Калорекс се постига сваляне на излишното тегло по напълно естествен начин и без странични ефекти. Приемът му спомага за изгаряне на натрупаните мазнини, с фокус върху корема и талията, ускоряване на метаболизма и потискане на апетита. Препоръчва се Калорекс да се приема в съчетание със здравословен хранителен и двигателен режим за отслабване.

borola

Може също да харесате

guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
Share This