сваляне на килограми след раждане

Сваляне на килограми след раждане е тема, която вълнува много дами, наскоро станали майки. За да им бъдем от полза сме подготвили тази статия. В нея ще дадем работещи съвети за ефективно и здравословно отслабване след раждане.

Дайте си необходимото време за сваляне на килограми след раждане

След раждане женското тяло се нуждае от период на възстановяване. Той обикновено трае около 6 седмици, но може да бъде различен за всяка жена. При кърмене, този период е необходимо да се увеличи на два месеца преди да се започне режим за отслабване. Не бързайте да намалявате рязко калориите, защото можете да изгубите кърмата. Стремете се към постепенно отслабване с около половин килограм на седмица.

Следете калорийния си прием

Броенете на калориите, които ежедневно приемате с храната, не е единственият начин за ефективно отслабване. Но ако само с интуитивно хранене не успявате да свалите излишните килограми, започнете да следите калорийния си прием. Можете лесно да го направите, като си изтеглите мобилно приложение. В него въвеждайте консумираните храни в съответния грамаж. Така лесно ще се ориентирате колко калории дневно приемате. Например, ако консумирате средно по 2 000 калории, можете да ги намалите с около 300. Следете резултатите като се теглите, мерите обиколките на различни части от тялото, и се снимате.

banner

Хранете се пълноценно

Здравословното хранене, а не гладуването, е правилният път към отслабването. За това не се доверявайте на бързи диети, а си изградете стабилен, балансиран режим на хранене. Не пропускайте основните хранения и малките закуски между тях. Заложете на пресните плодове и зеленчуци, готвените ястия, крехкото месо, пълнозърнестите храни и млечните продукти. Ограничете сладкото, пърженото, тестеното и газираното. Хранете се бавно и спокойно, и пийте много течности през целия ден.

Намерете време за тренировки

Не е нужно тренировките в майчинство да бъдат всекидневни и изтощителни. Важно е да бъдат редовни и заредени с мотивация за успех. Разходките и игрите с мъниците са идеални за сваляне на напрежението и подпомагане на отслабването. Тренировките в домашни условия са силно препоръчителни. Те могат да бъдат кратки, да се изпълняват със собствено тегло, ластици или гирички. Ако пък имате достатъчно време можете да се запишете на танци, фитнес или друг спорт. Насърчава се всяка физическа активност, съобразена с индивидуалното здравословно състояние и лични предпочитания.

Доверете се на природно средство, подходящо за сваляне на килограми след раждане

Влизането във форма след раждане е напълно постижима цел! За да я достигнете, заложете на посочените по-горе стратегии и допълнете ефекта им с прием на Калорекс/Calorex®. Това е природно средство за подпомагане горенето на калории и здравословното отслабване. Продуктът съдържа в себе си уникална комбинация от две взаимно потенциращи се натурални съставки – екстракт от растението Гарциния камбоджа и биоактивна форма на хром (хром пиколинат). Те работят в отлична синергия за:

  • ускоряване топенето на мазнините
  • намаляване образуването на мазнини
  • потискане на неконтролируемия апетит
  • забързване на метаболизма
  • здравословно отслабване без лишения и гладуване

Продуктът е подходящ за сваляне на натрупани килограми по време на бременността. Препоръчва се за прием в комбинация с балансирана диета и двигателна активност. Високият му профил на безопасност гарантира прием без рискове за здравето.

Сподели: