закуска за отслабване

Закуска за отслабване може да се нарече всяко първо за деня хранене, което е съобразено с целта ви да свалите излишните килограми. А как да съставите най-полезната и същевременно вкусна нискокалорична закуска – научете в следващите редове.

Изберете солената пред сладката закуска

Много хора си падат по сладките закуски и това си има своето обяснение. Освен изкушаващият вкус, сладкото на закуска бързо повишава инсулина, което дава търсения в началото на деня прилив на енергия. Много скоро обаче, тази енергия рязко спада, оставяйки след себе си умора, сънливост и желание за още сладкиши. Освен заради тези енергийни амплитуди, сладките закуски не се препоръчват и защото съдържат много калории. Затова насочете вниманието си към солените алтернативи, като тостове с авокадо, яйце, извара или котидж сирене.

Заредете своята закуска за отслабване с протеин

Протеинът е макронутриентът, с който няма как да сбъркате при отслабване. Идеален е за закуска, тъй като е засищащ и съществува под голям избор от нискокалорични форми. Консумирането на адекватни количества според индивидуалните ви особенности позволява да се запази голям процент от мускулната маса, докато се свалят излишни килограми.

banner

Заложете на всичко… полезно

Отслабването не значи строги лишения и със сигурност не означава, че трябва да се отказвате от цели групи нутриенти. Въглехидратите, протеините и мазнините са еднакво важни. Единственото правило е да бъдат в съобразените за целта „отслабване” количества. С определянето на тези стойности най-добре би ви помогнал диетолог. Ако решите да се храните „по усещане”, най-удачно е закуската ви да съдържа четири важни компонента – протеини, въглехидрати, мазнини, фибри.

Избягвайте течните калории

Така наречените течни калории са препъникамък при отслабване. Те са замаскирани под вкусни напитки с много захар, сметана, кремчета и други подсладители. Ако обаче, искате да се отървете от излишно тегло – забравете за тях! Вместо това, си направете ароматно кафе и добавете малко мляко за вкус. Ориентирайте се и към пресни фрешове, и не забравяйте да пиете много вода!

Увеличете ефекта на здравословната закуска за отслабване

Започването на деня със здравословна закуска е показател за това колко много желаете да отслабнете. Превърнете своята мечта в реалност – подкрепете начинанието си с прием на Калорекс/Calorex®. Той ще увеличи ефекта на приложените мерки за отслабване, като ви гарантира сигурно, здравословно и по-бързо сваляне на излишното тегло! Ще ви помогне да изгорите натрупаните по проблемните места мазнини и ще намали тяхното повторно образуване. Ще овладее неконтролируемия апетит и ще засили метаболизма ви. Ще спомогне и за налагане на ефективен контрол над холестерола и кръвната захар. Така ще сваляте килограми, докато пазите здравето си.

Продуктът съдържа прецизно разработена комбинация от природни съставки с високо качество – екстракт от Гарциния Камбоджа и хром пиколинат. Приемът им няма странични ефекти.

Сподели: