причини за трудно отслабване

Някои на пръв поглед безобидни ежедневни навици се превръщат в причини за трудно отслабване. Ще посочим кои са те и накъде да насочите усилията си за постигане на заветната цел.

Три причини за трудно отслабване, които се коренят в ежедневните навици

Бедна закуска

Диетолози споделят, че най-честата причина техните пациенти да изпитват трудности в отслабването, е защото консумират прекалено лека закуска или пропускат важното хранене. Специалистите отбелязват, че повечето хора не приемат адекватни количества протеини с първото хранене за деня. По този начин пропускат ключова възможност за набавяне на важния нутриент, който се е разградил в организма през нощта. Ниският прием на белтъци забавя метаболизма и затруднява свалянето на килограми. Консумацията на богата на полезни вещества закуска държи глада на страна, зарежда с енергия и увеличава продуктивността.

Липса на магнезий

Добрият сън е есенциален за успешно сваляне на излишното тегло. Липсата на качествена нощна почивка води до дисбаланс в хормоните на глада, които повишават желанието за консумация на сладки храни и стимулиращи напитки. Освен спазването на добра „хигиена на съня”, отслабващите е необходимо да обърнат внимание и върху друг важен детайл. Минералът магнезий играе голяма роля за осигуряване на пълноценен сън. Консумацията на храни, съдържащи важния минерал, като тофу, бадеми и зеленолистни зеленчуци, повишава качеството на нощната отмора и спомага за спечелване на битката с килограмите.

banner

Рестриктивна диета

Консумирате единствено здравословни храни в малки количества, изключвате вредните лакомства и спазвате всички правила за хранене. Но не сте щастливи, не сваляте килограми, чувствате постоянен глад, емоционално и физическо изтощение. Внимание -хранителният ви режим е опасен за здравето! Огромен фактор за постигане на здравословно отслабване е физическото и менталното благосъстояние. Съветваме всички, тръгнали по пътя на отслабването, да не прибягват към строго ограничаващи диети, а да се консултират с диетолог. Той ще състави индивидуален хранителен режим, който покрива вашите нужди, без да ви подлага на екстремни ограничения.

Мощно противодействие на посочените причини за трудно отслабване

Ако сте попаднали в т.н. плато, може би една от изброените причини саботира мисията ви по сваляне на излишните килограми. Насочете внимание именно към ежедневните си навици, открийте и преустановете тези от тях, които ви обричат на провал. След предприемане на тази стъпка, продължете към мечтаната цел, като улесните и ускорите процеса на отслабване. Това можете да постигнете, като се доверите на един продукт, доказал ефективността си сред доволните потребители, отслабнали и успешно задържали постигнатото тегло. Този продукт е Калорекс/Calorex®.

Калорекс е натурално средство, което увеличава изгарянето на мазнини и възпрепятства натрупването им. Стимулира свалянето на килограми, потиска апетита и ускорява метаболизма. Безотказното му действие се дължи на балансирана комбинация от природни активни съставки с отношение към здравословното отслабване. Калорекс повишава ефективността си съчетан със здравословен хранителен и двигателен режим. Поради естествения състав продуктът няма противопоказания.

Сподели: