засищащи нискокалорични храни

Можете да разчитате на засищащи нискокалорични храни и напитки, за да излъжете глада и да подпомогнете отслабването. Вижте кои са те и непременно ги включете в менюто си.

Салата

Често наричат салатата „царицата на масата“ и това съвсем не е случайно. Тя е бедна на калории и е богата на хранителни вещества, което я превръща в неизменна част от всяка диета за редуциране на теглото. Когато избирате какви зеленчуци да използвате за направата ѝ, винаги залагайте на сезонните. Те не са съхранявани дълго време в хладилни камери и не са пръскани с препарати, за да се удължи срокът им на годност. И накрая не забравяйте – не бива да използвате много мазнина, нито плътни и тежки сосове.

Яйца

Яйцата са част от здравословното хранене. Те са с високо съдържание на протеин. Освен че засищат апетита, без да добавят излишни калории, те подхранват мускулите. А сега и най-добрата новина – могат да се приготвят по много различни начини. Препоръчително е да ги приемате на закуска, тъй като ще дадат силен старт на деня и ще помогнат за намаляване на калорийния прием.

banner

Зеленчукова супа/бульон – сред най-изявените засищащи нискокалорични храни

Супата и домашният бульон от зеленчуци са още една прекрасна възможност за засищане на глада без опасност от преяждане. Те осигуряват много витамини, минерали и фибри и едновременно с това хидратират организма. По този начин тялото е заситено и изпълнено с енергия.

Сотирани зеленчуци

Приготвянето на зеленчуците на висока температура с много малко количество мазнина е идеално решение за лека и засищаща вечеря. Нарежете на парчета или не много тънки ивици чушки, гъби, лук, аспержи, артишок, патладжан, тиквички… Сложете ги в дълбок тиган (т.нар. уок), разбъркайте ги няколко пъти и ги извадете, когато се зачервят. Поглезете вкусовите си рецептори и не се притеснявайте за калориите!

Смутита/детоксикиращи шейкове

Тези невероятни напитки са засищащи и могат да се приемат по всяко време на деня. Снабдяват организма с много фибри и вода. Бедна са на калории. Това ги прави чудесни съюзници срещу глада.

След посочените засищащи нискокалорични храни и напитки идва ред на природната помощ за справяне с апетита

Специалистите по хранене и диететика у нас препоръчват Калорекс Апетин/Calorex® Apetin за овладяване на апетита и оптимизиране на телесното тегло. Безотказното действие на този висококачествен природен продукт се дължи на способността му да стимулира два пептидни хормона, които потискат глада. Става въпрос за холецисто-кинин [ССК] и глюкагон подобен пептид 1 [GLP1], които създават чувство на ситост и предпазват от преяждане.

Продуктът е с доказана безопасност и ефективност. Превъзхожда останалите средства за регулиране на апетита у нас по по качество и чистота на активната съставка – пиноленова киселина от ядки на Корейски бор, и по фармацевтичната си форма – течни капсули. Няма противопоказания. Подходящ е за продължителен прием.

Сподели: