пречки за отслабване

Има много пречки за отслабване, които саботират добрите ни намерения за спечелване на борбата с кантара. В редовете по-долу ще посочим основните.

Безрезервна вяра в митовете за влизане във форма – сред водещите пречки за отслабване

В печатните и електронните медии циркулират всевъзможни митове за отслабването:

  • екстремните диети са единственият начин за редуциране на теглото
  • въглехидратите са причина за напълняване
  • гладуването е начин за сваляне на излишните килограми
  • храните с етикет „нискомаслени“ или „с намалено количество мазнини“ са по-полезни от пълномаслената си версия
  • междинните хранения водят до качване на нежелано тегло
  • приемът на вода подпомага отслабването
  • пропускането на хранене е печеливша стратегия в битката с килограмите

Във всичко това няма и грам истина! Нужно е да се научим да мислим критично и да търсим достоверни източници на информация, за да можем да вземаме адекватни решения.

banner

Определяне на период за отслабване

Влизането във форма е индивидуален процес. Именно поради това никой не може да каже точно колко време ще е нужно, за да го постигнем. Едно обаче е сигурно – свалянето на излишни килограми трябва да става постепенно (между 500 гр и 1 кг седмично). Единствено така резултатът ще е траен, категорични са специалистите.

Нагласата, че не се изискват усилия – една от основните пречки за отслабване, с които се сблъскваме

Живеем в динамични времена. Искаме всичко да се случва мигновено. Истината обаче е, че нищо не става като с магическа пръчка. Това важи с пълна сила за отслабването. То изисква воля и търпение от наша страна и полагане на целенасочени усилия за постигане на стабилни резултати във времето. Нужно е да променим хранителните си навици, да изкореним вредните привички и да повишим двигателната си активност.

Редуциране на теглото заради другите

Всяко едно нещо в живота трябва да го правим първо заради себе си. Отслабването не прави изключение от правилото. То е наша лична битка и касае само и единствено нас и нашето тяло. Не бива да се захващаме с него, за да угодим или да се харесаме на някого, а още по-малко, за да бъдем приети от някого в обществото.

След като изброихме главните пречки за отслабване, е време да посочим едно качествено ново решение за постигане на здравословно тегло

Визираме Калорекс/Calorex® – убиецът на упорити мазнини, особено в областта на корема и талията. Продуктът е вдъхновен изцяло от природата и не крие рискове за здравето. Щади белтъчините, няма странични ефекти и може да се използва продължително време. Във формулата му влизат оптимални количества:

Съставките допълват и взаимно усилват своето действие. Резултатът от приема е:

  • по-малко телесни мазнини
  • по-стегната и стройна фигура
  • по-бърз метаболизъм
  • по-малко глад

За постигане на най-добри резултати е желателно приемът на продукта да се съчетае със здравословен хранителен режим и повишена двигателна активност.

Сподели: