полезни храни при диета

Кои полезни храни при диета можем да консумираме? В статията ще отговорим на този въпрос, като посочим здравословните храни, подходящи за всеки балансиран режим на хранене!

Авокадо – сред топ полезни храни при диета

Диета за отслабване, за покачване на тегло или поддържане на килограми – авокадото има място във всяка от тях. Екзотичният зелен плод с интересен вкус е богат източник на полезни мазнини и фибри. Освен това е изключително лесно да го приспособите към ежедневното си меню. Може да присъства в закуската, съчетава се добре с яйца и е отлична добавка към зелените салати. Ако спазвате диета за отслабване се консултирайте със специалист относно дневното количеството мазнини, които трябва да консумирате.

Сьомга

Присъствието на този вид риба в повечето здравословни диети не е случайно. Освен завиден вкус, сьомгата притежава и изключително полезен състав. Източник е на омега-3 мастни киселини, добро количество протеини, витамин D, B12, желязо и калий. За да извлечете максимални ползи за здравето, похапвайте сьомга два пъти седмично. Само толкова е достатъчно, за да си осигурите необходимото количество омега-3 мазнини за цялата седмица!

banner

Зеленолистни зеленчуци

Вкусни, подходящи за различни менюта, ниско калорични и много полезни – такива са зеленолистните зеленчуци. Една от най-популярните диети – Средиземноморската, се базира на тяхната консумация и за това си има причини. Спанакът, кейлът, марулите и другите листни зеленчуци, обагрени в зелено, зареждат организма с енергия, желязо и витамини A, C и K. Също така ни държат сити за по-дълго време – особено важно условие при свалянето на килограми.

Боб

Тези, които подценяват качествата на боба, грешат. Един от най-консумираните продукти у нас носи огромни ползи за доброто здраве. Черният и червеният боб имат повече антиоксиданти от считаните за най-пълен източник – горските плодове. Бобът е идеален растителен източник на протеини и фибри. Това качество му отрежда място в режимите и за отслабване, и за покачване на мускулна маса. Редовната консумация на боб „бори” лошия холестерол, предпазва от сърдечни проблеми и диабет, и намалява риска от развитие на метаболитен синдром. Бобът има още едно предимство – не е много скъп на пазара и се приготвя лесно.

Усилване на ефекта от консумацията на полезни храни при диета

Вече знаете кои храни да включите в менюто си, за да свалите излишните килограми, като същевременно поддържате организма си здрав. За постигане на по-ефективен и бърз резултат, подкрепете диетата си с прием на Калорекс/Calorex®. Продуктът е идеално допълнение към всеки хранителен и двигателен режим за отслабване поради няколко важни причини. Осигурява по-стриктно придържане към диетата за отслабване. Съдържа единствено висококачествени природни съставки – екстракт от плода Гарциния Камбоджа и хром пиколинат, които не носят рискове за здравето. Активните вещества са съчетани балансирано и взаимно потенцират ефектите си. Продуктът действа безотказно, с насоченост към изгаряне на мазнините, забързване на метаболизма и редуциране на теглото без загуба на мускулна маса. Здравословното отслабване се постига без глад, лишения и йо-йо ефект. Природното средство съдейства още за регулиране на високия холестерол, триглицеридите и кръвната захар.

Сподели: