причини за постоянен глад

Съществуват причини за постоянен глад, които обаче често остават неглижирани. Вижте къде може да се крие разковничето на обострения апетит.

Четири причини за постоянен глад

Нисък прием на протеини и фибри

Всички имаме нужда от трите основни макронутриента, независимо дали желаем да постигнем отслабване, поддържане на теглото или просто да се храним здравословно. Те обаче, имат различно влияние върху усещането за ситост. Въглехидратите са идеален източник на енергия, докато мазнините, протеините и фибрите спомагат за поддържане на тази енергия. Проучвания посочват, че приемът на храни с високо съдържание на протеини и влакнини овладява глада и поддържа организма сит за по-дълго време.

Недостатъчен прием на калории

Когато сте в калориен дефицит или високо ниво на физическа активност може да чувствате постоянен глад. Той може да се дължи на недостатъчен прием на калории за поддържане на нуждите на организма. За да избегнете това натрапчиво чувство, както и да установите нормален калориен прием според вашите нужди, се консултирайте със специалист.

banner

Лоши навици по време на хранене – сред изненадващите причини за постоянен глад

Ако похапвате бързо и в движение е много вероятно тялото ви да не разпознава правилно чувството за ситост. Хората, които се хранят без междувременно да вършат и други дейности, изпитват по-малко глад и могат да приемат по-малко храна. В контраст, хората, които хапват разсеяно, е много вероятно да преядат.

Хормони извън баланс

Когато сте изложени на постоянен стрес, нивата на стресовите хормони (напр. кортизол) се повишават, а с тях нараства и апетитът. Обикновено хората, които са под стрес, изпитват силно желание за прием на сладкиши, тестени изделия и т.н. джънк фуудс. За съжаление обаче, именно тези храни не поддържат организма сит за дълго. Периодът на менструация също е свързан с хормонални промени, които могат да усилят апетита и желанието за определени храни.

Разгадахме важни причини за постоянен глад! Узнайте и как да държите апетита под контрол!

Не позволявайте на глада да ви контролира – работете над посочените причини и го овладейте! Постарайте се да се храните пълноценно, с по-чести и по-малки порции през деня, да спортувате редовно и да включите към здравословния си начин на живот и средство за контрол над силния апетит. С изпълнението на задачата ще ви помогне Калорекс Апетин/Calorex® Apetin.

Природният продукт е създаден с цел да регулира апетита, като потисне фалшивото чувство за глад. Това действие се постига успешно благодарение на природната активна съставка в продукта – пиноленова киселина от ядки на Корейски бор. Тя спомага за стимулиране на два пептидни хормона, индикатори за ситост – холецисто-кинин [ССК] и глюкагон подобен пептид 1 [GLP1]. Те намаляват глада, като създават чувство за ситост. По този начин предпазват от излишен прием на калории и подпомагат здравословното отслабване.

Сподели: