естествено намаляване на апетита

Вълчият глад, който често се изпитва по време на отслабване, може успешно да бъде овладян чрез изпитани практики за естествено намаляване на апетита. С тяхна помощ се постига намаляване на калорийния прием и по-стриктно придържане към здравословния хранителен режим.

Високоефективни методи за естествено намаляване на апетита

Бавно хранене

След прием на определено количество калории хормонът лептин изпраща сигнали за ситост към мозъка. На тях им отнема между 10 и 30 минути, за да достигнат до него. Вследствие на забавянето се създава илюзорно чувство за глад. За да не се стигне до преяждане, е необходимо храната да се приема на малки хапки и да се дъвче бавно.

Често хранене

Обикновено хората, които гладуват през деня, привечер изпитват неконтролируем апетит. В опит да се заситят бързо те приемат огромно количество въглехидрати. Нивото на инсулин се покачва и те чувстват внезапен спад на жизнената енергия. Инсулинът стимулира и чувството за глад. Начинът да се излезе от порочния кръг е да се яде често и на малки порции. Тази изпитана практика спомага и за активиране на метаболизма и горенето на мазнините.

Набавяне на пълноценен сън като мярка за естествено намаляване на апетита

Има хора, които игнорират връзката между качеството на нощния сън и способността за потискане на апетита. Напомняме, че будните нощи увеличават желанието за прием на сладки и мазни храни. За да се намали здравният риск, е добре да се набавят между 7-8 часа сън. Така ще се секретира оптимално количество лептин и ще се контролира чувството за глад.

Прием на достатъчно вода

Недостатъчният прием на живителната течност води до дехидратация. Често при обезводняване централната нервна система реагира с усещане за глад, вместо за жажда. Тази „грешка“ е в основата на повишения прием на храни. Поправянето ѝ, респективно потискането на апетита, е възможно с набавянето на 1.5-2 л вода дневно.

Специално разработено и изпитано природно средство за естествено намаляване на апетита

Придържането към изброените практики е добро начало за справяне с неконтролируемия глад. Ефективен контрол над него обаче може да се постигне само с приема на специално създадения за целта Калорекс Апетин/Calorex® Apetin. Той се прицелва директно в проблема и е единственият разработен, патентован и научно доказан природен продукт на пазара у нас за потискане на апетита. Благодарение на оптималното количество високопречистена пиноленова киселина, Калорекс Апетин стимулира производството на двата пептидни хормона ССК и GPL1. Те създават чувство на ситост и предпазват от излишен калориен прием. Иновативните течни капсули (Solucaps), в които се предлага активната съставка, спомагат за по-бързото и цялостното ѝ усвояване. Калорекс Апетин може да се приема преди или между храненията. Дозировката варира между 3 и 6 капсули дневно. За постигане на оптимални резултати се препоръчва продължителна употреба на продукта, съчетана с рационално хранене и двигателна активност.

Сподели: