овладяване на апетита

В редовете по-долу ще дадем някои изпитани препоръки за овладяване на апетита по здравословен начин. Приложете ги на практика и ще бъдете още по-близо до мечтаното отслабване.

Безопасни техники за овладяване на апетита

Прием на достатъчно количество вода

Колкото и невероятно да звучи, водата засища. Ето защо е желателно да пиете от живителната течност винаги щом усетите глад. В случай че искате да разнообразите, можете да си направите запарка от зелен чай. Освен че залъгва глада и хидратира, тази напитка предпазва от преждевременно стареене. Причината е, че зеленият чай е чудесен антиоксидант. Все пак не прекалявайте с приема му, тъй като има слабителен ефект.

Хранене 5 пъти на ден за успешно овладяване на апетита

Препоръчително е да се придържате към диета, която включва 5 хранения дневно (закуска, предиобедна закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря). Определете си часове на хранене и се старайте да ги спазвате. Така организмът ще получава енергията, от която се нуждае, и вие няма да сте непрестанно гладни. В допълнение ще забързате метаболизма и ще ускорите загубата на тегло.

banner

Избягване на храни, богати на захар

Стремете се да намалите приема на храни с високо съдържание на рафинирана захар. Те са пълни с калории и нямат никаква хранителна стойност. Енергията, която дават на организма, се изчерпва за отрицателно време и гладът настъпва изключително бързо след приема им.

Консумация на повече храни, съдържащи фибри (влакнини)

Храни, източници на фибри, се усвояват по-бавно от организма и поддържат усещането за ситост по-дълго време. Именно поради това те трябва да заемат полагащото им се място в хранителния режим. Примери за такива храни са овесените ядки, лещата, броколите, ябълките, чията, бадемите. Консумирайте ги обаче умерено, тъй като могат да доведат до подуване на корема и газове.

Без скука

Скуката може да ви подтикне да ядете, без действително да сте гладни. Това е т.нар. психологически глад, при който мозъкът изпраща фалшиви сигнали за ядене. За да не попаднете в тази клопка, гледайте винаги да сте заети с нещо. Четете, слушайте музика, танцувайте, отдайте се на любимото си хоби. Така мисълта ви няма да е заета с храна.

Овладяване на апетита с изцяло натурален продукт с доказан ефект

Калорекс Апетин/Calorex® Apetin е напълно естествен продукт, който ще ви помогне да обуздаете глада. Активната му съставка – пиноленова киселина от ядки на Корейски бор – стимулира производството на обективните индикатори за ситост в организма. Това са двата пептидни хормона холецисто-кинин [ССК] и глюкагон подобен пептид 1 [GLP1]. Те сигнализират на мозъка, че тялото не се нуждае от повече храна и предпазват от излишен прием на калории.

Калорекс Апетин се предлага в иновативни течни капсули (Solucaps). Те осигуряват по-бързо и цялостно усвояване на активната съставка, а оттам и по-мощен ефект. Продуктът има отлична поносимост и е подходящ за продължителна употреба.

Сподели: