отслабване през лятото

Няма по-подходящ сезон от лятото за релаксираща ваканция, постигане на перфектен тен и… здравословно и трайно отслабване! Последното не бива да ви учудва, тъй като през летните месеци редица фактори благоприятстват загубата на излишните килограми. В настоящата статия ще разберете кои са те.

Какво допринася за по-бързото отслабване през най-горещия сезон от годината?

Топлото време

Макар това лято да ни изненадва с температурни аномалии, в слънчевите дни максималните температури често превишават 28 градуса. Призивът на специалистите към хората, които целят отслабване, е да не ги пропускат и да ги посветят на тренировка у дома, във фитнеса или на открито. Причината е, че упражненията в топло време осигуряват по-голям енергоразход и съответно по-голяма загуба на мазнини. Данни на световната асоциация „Галъп интернешънъл“ го потвърждават нееднозначно. Оказва се, че през необичайно топлото лято на 2012 г. в САЩ е поставен рекорд по посещаемост на фитнес зали и голям брой хора постигат мечтаното отслабване.

Доброто настроение

Слънчевите лъчи през лятото увеличават продукцията на ендорфини и ни карат да се чувстваме по-щастливи. Доброто настроение, от своя страна е ключ към трайното отслабване. Скорошно изследване на учени от Питсбъргския университет в САЩ, проведено сред хора със сезонно афективно разстройство, показва, че 90% от доброволците изпитват особен глад за въглехидрати през зимата, когато слънчевото греене е оскъдно и те се чувстват най-потиснати.

banner

Намаленият апетит

Факт е, че през лятото хранителните изкушения дебнат отвсякъде. Пониженият апетит, който е последица от високите летни температури, обаче помага те да се превъзмогнат и диетата за отслабване да не се проваля. Тук на помощ отново идват резултатите от неотдавнашно проучване. Учените установяват, че спортуващите в топла среда (над 30ºC) изпитват по-малко глад след тренировка, отколкото онези, които тренират в студена зала (10ºC).

По-оскъдното облекло

Излагането на тялото на показ през лятото е мощен стимул за отслабване. Изследване, публикувано през 2012 г. в сп. Body Image, го доказва. Заключението на провелите го изследователи е, че при болшинството от участниците, желанието за намаляване на теглото през лятото се отключва при мисълта, че трябва да облекат бански по време на отпуската.

Най-надеждното природно средство за ефективно отслабване през лятото

Към факторите, които ускоряват отслабването през летните месеци, несъмнено трябва да добавим и Калорекс / Calorex®. Този 100% натурален продукт безотказното и напълно безопасно редуцира теглото. Комбинацията от хидроксицитрат (екстракт от Гарциния камбоджа) и хром пиколинат (биологично активна форма на хром) го прави ненадминат в борбата с излишните килограми и мазнините, особено в областта на корема и талията. Благодарение на мощното взаимодопълващо действие на активните съставки Калорекс засилва основната обмяна, намалява образуването на мазнини и избирателно ги изгаря, като щади белтъчините. Освен това потиска апетита и осигурява по-стриктно придържане на отслабващия към предписаната диета. За постигане на оптимален ефект се препоръчва Калорекс да се приема продължително време по 2 капсули дневно 30 минути преди хранене. Дълговременната употреба не крие риск от нежелани ефекти поради изцяло природния произход на съставките.

Сподели: