митове за отслабването

В днешната статия ще оборим най-честите митове за отслабването. Продължавайте да четете, за да видите кои са те и каква е истината зад тях.

Да опровергаем основните митове за отслабването…

Приемът на нискокалорични храни гарантира трайно влизане във форма – един от най-популярните митове за отслабването

В болшинството от случаите нискокалорийната диета не води до трайно нормализиране на теглото. То не бива да се прилага продължително време, тъй като лишава организма от основни хранителни вещества и излага излага здравето на риск. В допълнение крие опасността от йо-йо ефект.

Прекратяването на тютюнопушенето затруднява редуцирането на теглото

Много хора се притесняват, че ако откажат цигарите, ще напълнеят. Страхът им обаче е необоснован. Редица изследвания показват, че много бивши пушачи запазват непроменено теглото си, а немалко дори успяват да отслабнат. За да не се допусне покачване на теглото след прекратяване на тютюнопушенето, е нужно стриктно да се следи калорийният прием да не надвишава калорийният разход.

banner

Хормоналните контрацептиви възпрепятстват отслабването

Факт е, че през първите няколко години след създаване на хормоналните таблетки се е наблюдавало покачване на теглото на пациентите с около три килограма. В наши дни обаче този неблагоприятен ефект вече не е налице.

Жените в менопауза не могат да отслабнат

Според специалисти това категорично не е вярно. Менопаузалните жени, които са качили килограми вследствие на естрогенния дефицит, могат да влязат отново във форма, като възстановят хормоналния баланс. За целта могат да разчитат на безвредни и достъпни методи, какъвто е приемът на фитоестрогени. Оптимално количество от тези растителни аналози на естрогена се съдържат в четирите основни продукта от фамилия Феминорм. Изборът на продукт се определя от водещите симптоми и индивидуалните потребности на всяка жена.

След като развенчахме главните митове за отслабването, нека видим кой природен продукт ускорява топенето на излишните мазнини в организма

Природният продукт Калорекс/Calorex® е препоръчван от водещи специалисти по хранене и диететика у нас като средство на първи избор за отслабване. С негова помощ се постига здравословно тегло без нежелани ефекти и странични реакции. Тайната на положителния ефект на Калорекс върху теглото се крие в рационалната формула. Всяка капсула от продукта съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Гарциния камбоджа и биологично активна форма на хром. Комбинацията от двете съставки подпомага изгарянето на мазнините, щади белтъците, подобрява метаболизма и потиска апетита. В допълнение регулира нивото на холестерола и кръвната захар.

Калорекс има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Дозира се по 2 капсули на ден, 30 минути преди хранене. Наличен е в сайта www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ в и в аптеките в страната.

Сподели: