отслабване според кръвната група

Днес ще си поговорим за една от нашумелите тенденции в диетите – отслабване според кръвната група. Научете повече за този хранителен режим.

Повече за диетата за отслабване според кръвната група

Създател на диетата е д-р Питър д‘Адамо – специалист, занимаващ се с натуропатия. Докато анализира резултатите на свои пациенти, той забелязва, че една и съща диета има индивидуален ефект върху тялото. Чрез многобройни проучвания д-р Д‘Адамо установява причината – кръвната група. Това му служи като основа за създаване на хранителен режим за отслабване. Интересното е, че в основата на диетата стои храненето на човека през различните етапи на неговата еволюция.

Отслабване според кръвната група – позволени и забранени храни за хората от всяка кръвна група

Група 0

Д-р Д‘Адамо условно нарича хората от нулева кръвна група „ловци“. По правило те имат висока толерантност към протеини и са в състояние да поддържат физическа активност с висока интензивност. Препоръчително е да наблегнат на консумацията на плодове и зеленчуци, риба, морски дарове и месо с ниско съдържание на мазнини. За да подпомогнат отслабването е нужно да приемат йодирана сол, водорасли, спанак, броколи, черен дроб. Необходимо е да избягват кръстоцветните зеленчуци, колбаси и консервирани меса, яйца, млечни и пшенични продукти.

banner

Група А

Принадлежащите към кръвна група А са наречени „фермери“. Обикновено те имат чувствителен стомах и предпочитат плодове, зеленчуци и зърнени храни.

Желателно е хората от тази кръвна група да включат в ежедневното си меню повече плодове, зърнени и бобови култури, семена и ядки. Добре е да сведат до минимум приема на месо, риба, мляко и неговите производни, преработените храни и продуктите от пшенично брашно.

Най-подходящите физически активности за тях са йога, тай чи, колоездене и плуване.

Група B – особености в диетата за отслабване според кръвната група

Според д-р Д’Адамо предците на хората с кръвна група В са по-напреднали в еволюционно отношение. В резултат представителите от тази кръвна група имат здрава имунна система и добре се приспособяват към промените в заобикалящата ги среда. За тях са подходящи умерените физически активности. В хранителния им режим трябва да присъстват месо с по-малко мазнини, риба, яйца, млечни продукти, плодове и зеленчуци. Морските дарове, пилешкото, свинското, семената, ядките и храните, които съдържат пшеница и царевица, нямат място на трапезата им.

Група AB

По думите на д-р Д’Адамо хората от най-рядката кръвна група AB са най-адаптивни към заобикалящата ги среда. Те се нуждаят от разнообразна и балансирана диета и лека физическа активност. Храните, на които трябва да наблегнат, са месото, рибата, плодовете, зеленчуците, млякото и млечните продукти. Храните, с които трябва да внимават, са морските дарове, пушеното и консервирано месо, пшеничните продукти и киселите краставички.

Вече сте запознати с диетата за отслабване според кръвната група. А сега вижте на кого можете да разчитате, за да постигнете здравословно тегло

Горещо ви съветваме да се консултирате със специалист, преди да започнете диета. Не се колебайте да се обърнете към водещите специалисти по хранене и диететика от програма Калорекс, за да получите правилните отговори на своите въпроси. Освен че ще предоставят полезна информация за вашето състояние, те ще ви насочат към стратегиите за здравословно и безопасно отслабване. В зависимост от целите и индивидуалните ви нужди ще ви дадат природно решение в лицето на продуктите от фамилия Калорекс:

  • Калорекс/Calorex®
  • Калорекс Апетин/Calorex® Apetin
  • Калорекс КЛА/Calorex® CLA

Продуктите с марка Калорекс са надежден партьор в отслабването и запазването на постигнатите резултати във времето. Напълно безопасни са и са подходящи за продължителен прием.

Сподели: