отслабване с йога

Отслабване с йога – ще се изненадате колко калории ще изгорите, само докато изпълнявате няколко пози от това изкуство!

Има много причини, поради които да се занимавате с йога – независимо дали искате повече гъвкавост, баланс или здрава връзка между ум и тяло. Всъщност, повечето хора свързват йогата с релаксация и медитация, но тя е много повече. И, да, възможно е да отслабнете с някой асани (йогийски пози)!

Отслабване с йога – наистина ли е възможно?

Разбира се! Усилията, които полагате, отнемат енергия, а и има някой доста натоварващи асани. Също така, не е необходимо да използвате много сила във всяка поза, защото някой от тях са просто за релаксация. Правилното хранене също е много важно, така че не го забравяйте!

banner

За отслабване с йога – изберете и правилната постелка

Постелките за йоги се предлагат в различни форми, дебелини и цветове. Коя от тях е подходяща за вас, преди всичко зависи от вашите лични предпочитания. Съветваме ви да изберете по-дебела постелка, ако позициите, които изпълнявате са в легнало или седнало положение. Ако пък искате да вземате постелката със себе си, когато ходите на почивка, за да спестите място, има смисъл да инвестирате и в тънка постелка за йога, както и чанта за нея.

Отслабване с йога – позите, горящи най-много калории

Разбира се, интензивността и продължителността на йога сесията също имат значение, ако желаете да отслабнете. Но със следните упражнения, то определено ще изгорите доста калории!

Поза Чатуранга – за разлика от класическия планк, при който се подпирате на предмишниците си, при тази поза го правите на ръцете си. Въпреки това, цялото ви тяло все още е под напрежение и изпънато. Уверете се, че сте поставили ръцете си директно под раменете. Също, не измествайте тежестта си твърде назад. За да задържите тялото си в тази позиция, всички мускули в него трябва да работят. Така, че не е чудно защо планкът е толкова ефективен. Разбира се – колкото по-дълго издържите, толкова повече калории изгаряте.

Поза Уткатасана – за да заемете позиция “стол”, трябва предимно да натоварите глутеус максимус, т.е. големия глутеус и мускулите на бедрата. В тази поза, краката ви трябва да са сближени. “Сядате” назад, така че дупето ви да е на нивото на коленете и да виждате горната част на краката си. А, ръцете са изпънати нагоре – това също укрепва гърба и раменете. Хубавото е, че може да правите тази йога поза навсякъде, а за допълнително изгорени калории – повдигнете леко петите си от пода, за да балансирате на пръсти. Да, отслабването с йога може да е приятно!

Поза Суря Намаскар или Поздрав към слънцето – поздравът към слънцето е традиционен асан – укрепващ цялото тяло. Тъй като се използват всички мускули, той загрява тялото много добре и ви подготвя за по-интензивна тренировка. Започнете изпълнението му бавно! Постепенно увеличавайте интензивността. Само след няколко направени повторения ще забележите как работят мускулите ви.

Бонус съвет – за да правите упражненията си още по-интензивни, винаги дръжте коремните си мускули в напрежение. Една от ползите на това е, че ще имате и допълнителна стабилност. А, сега – раздвижете се и нека отслабването с йога започне!

За още по-добър ефект при отслабване изберете правилния продукт

Калорекс/ Calorex® е изцяло природен продукт, който се бори с излишните килограми. Той съдържа високоефективна комбинация от две съставки – хром пиколинат и стандартизиран екстракт от Гарциния Камбоджа. С него вие ще отслабнете безопасно и без гладуване, ще подобрите и метаболизма си. За най-добър резултат, се препоръчва по 2 капсули дневно, около 30 минути преди хранене. А, при желание от ваша страна за консултация, може да заявите своята онлайн консултация още сега!

Може да го откриете в аптечната мрежа в страната или да поръчате още сега – бързо, лесно и удобно от сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Сподели: