чай за топене на коремните мазнини

Някои видове чай се използват за топене на коремните мазнини като помощно средство в борбата с излишните килограми. Чаят се консумира от векове и е известен с множеството си ползи за здравето. От засилване на метаболизма до намаляване на възпалението и насърчаване на ситостта. Разновидностите на тази лековита течност предлагат естествен и освежаващ подход за отслабване. Така, че прочетете статията по надолу и разберете кои са тези видове чай, които ще ви помогнат за постигане на резултати по пътя на топене на коремните мазнини.

Най-добрите сортове чай за топене на коремните мазнини – за всеки вкус по нещо

Поддържането на здравословно тегло и добра физическа форма изисква постоянство, стратегия и най-вече уважение към себе си и тялото. Така че, всеки постигнат резултат, независимо какъв е той, трябва да ви мотивира все повече да направите следващата стъпка към желаната цел. За по-добър ефект може да добавите и употребата на следните видове чай за топене на коремните мазнини.

Зелен чай

Зеленият чай е широко признат със своите благоприятни за здравето свойства и е обстойно изследван относно потенциала му да подпомага загубата на тегло. Смята се, че заради съдържащите се в него катехини – антиоксиданти, той е изключително ефективен чай за топене на коремните мазнини. Катехините, стимулират освобождаването на мазнини от мастните клетки. Редовната му консумация особено сутрин на гладно, стимулира метаболизма и благоприятства здравето на черния дроб. Според резултатите от направено изследване, жените, които са пили екстракт от зелен чай за около три месеца, са имали по-голяма загуба на тегло около корема и по-тънка талия.

banner

Черен чай

Черният чай съдържа кофеин и е пълен с хранителни вещества, особено флавони, които ускоряват метаболизма и загубата на тегло, като подпомагат процеса на изгаряне на калории или мазнини. Това става като умереното съдържание на кофеин в тази напитка стимулира централната нервна система, повишавайки разхода на енергия, като едновременно с това има и термогенен ефект. Това означава, че може временно да повиши телесната температура и да засили изгарянето на калории. Проучване, включващо повече от 4000 възрастни, установява, че тези които приемат повече флавони от храни и напитки като черен чай в продължение на 14 години имат по-нисък индекс телесна маса от тези, които употребяват по-малко от тях. Черният чай може да инхибира активността на някои ензими, участващи в храносмилането и усвояването на мазнините. Някои полифеноли в черния чай повлияят освобождаването на чревни хормони, като грелин и пептид YY, които играят роля в регулирането на апетита и ситостта. Може да помогне за поддържане нивата на кръвната захар, предотвратявайки бързи пикове и сривове, които често са причина за глад и последващо преяждане.

Улонг чай

Ако не сте фен нито на черния, нито на зеления чай, тогава улонг, известен още с името тюркоазен чай за топене на коремните мазнини, е перфектната алтернатива. Той е частично окислен и с по-ясно изразен вкус от зеления, но по-мек от черния чай. Тюркоазеният чай също е богат на антиоксиданти, които помагат за загубата на тегло и подобрява начина, по който тялото метаболизира мазнините. Направено 6 седмично изследване за пиене на 8 гр чай улонг на ден установява следното: над 65% от участниците в него, загубили повече от два килограма за периода.

Допълнително природно средство към видовете чай за топене на коремните мазнини

Природният продукт Калорекс / Calorex® е идеално допълнение към чайовете, тъй като той оптимизира процеса на горене на мазнини в областта на корема и талията. Положителният му ефект се дължи на добре подбраният му състав от натурални съставки, които поддържат нивото на мазнините в здравословни граници. А именно, висококачествен екстракт от Гарциния Камбоджа и биологично активна форма на хром. Редовно приеман продуктът подпомага отслабването като активира метаболизма и потиска апетита. А като допълнение регулира кръвната захар и подпомага намаляването на триглицеридите и холестерола е организма. За оптимален резултат се препоръчва прием от 2 капсули на ден, 30 минути преди хранене.

Потърсете го в аптеките или поръчайте сега онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където може да се възползвате от актуални промоции.

Сподели: